Eeva Mägi osaleb Pimedate Ööde festivalil kahe lühifilmiga

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Eeva Mägi
Eeva Mägi Foto: Erakogu

PÖFF-i rahvuslikus võistlusprogrammis on ka kaks Saaremaalt pärit režissööri Eeva Mägi lühimängufilmi – “Maakohus” ja “Kolmapäev”.

Täispika mängufilmi “Libahunt” projektiga osaleb Mägi festivali raames toimuvas Script Pooli töötoas.

“Filmisime sellele hiljaaegu Hiiumaal Saarnaki laiul tootmistreilerit,” ütles Mägi arenduses oleva projekti kohta, mis valmib koostöös produtsent Kristofer Piiri ja Allfilmiga.

Jätkuvalt on Eeva Mägil käsil ka uus täispikk dokumentaalfilm. “Selle filmiga on nii, et elu lavastab ise nii palju, et ei jõua kõike kohe ära filmidagi. Ning kui mõtled, et enam keerulisemaks elud minna ei saa, siis selgub, et siiski saab. Tuleb tõdeda, et vahel on elu ise ikka üks päris uskumatu lavastaja,” lausus ta.

Eeva Mägi lühifilmid

“Maakohus” – absurdist pakatav kohtudraama, mis jutustab loo kahest endisest abikaasast, kelle armastusest on saanud vihkamine ning järele on jäänud vaid soov teineteisele kätte maksta. Kõige selle vahele jääb aga väikene laps. Osades Mari Abel, Tambet Tuisk, Helena Lotman, Meelis Rämmeld, Alfred Villem.

“Kolmapäev” – Jaanus veedab oma naise Kariniga koduslipil viimase päeva. Hahkade hüüete, kalavõrkude ja tuulte keskel saadavad nad slipil koos Karini hinge Vaikade taha. Armastust täis argipäev veereb õhtusse ja langeb koos loojuva päikesega mere sügavustesse. Osades Helena Merzin-Tamm, Meelis Rämmeld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles