JUHTKIRI ⟩ Välja kukkus nagu alati (1)

Saarte Hääl
Copy
Saaremaa ühisgümnaasium
Saaremaa ühisgümnaasium Foto: www.facebook.com

Ehkki Hariduse kooli pere tegutseb septembrist saadik Upal kitsukesel asenduspinnal, pole koolimaja ümberehitustööd Kuressaares isegi pihta hakanud. Karta aga on, et kaua tehtud-kaunikese eest tuleb maksta vägagi soolast hinda. Selle ajaga, mis kulunud kemplustele hanke (õigemini hangete) ümber, on paraku kasvanud ka ehitushinnad. Ning lausa nii pöörases tempos, et hanke võitjale 7,3 miljonist eurost koolimaja valmis saamiseks ilmselt ei piisa.

Tagantjärele tarkus olevat täppisteadus, ent küllap saanuks nii mõndagi teha paremini. Või siis hoopis teistmoodi otsustada. On ju Kuressaare Vanalinna kooli hoone ilmselgelt viletsamas seisukorras kui Hariduse kooli ehk endise Saaremaa ühisgümnaasiumi maja. Paraku lähtus meie vallavõim lihtsast matemaatikast: kui toetust sai küsida ühe objekti jaoks ja summa suurus olenes koolis õppivate laste arvust, oli ju kasulikum küsida seda SÜG-i jaoks.

Legendaarne lause “Tahtsime parimat, aga välja kukkus nagu alati” näib kahjuks paika pidavat ka kooliremondi-saaga kohta.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles