JUHTKIRI ⟩ Kõige tähtsam küsimus

Saarte Hääl
Copy
Raha/euro. Foto on illustreeriv.
Raha/euro. Foto on illustreeriv. Foto: Unsplash

Isegi juhul, kui vallajuhtide palgatõus on õiglane, tekib küsimus, et kas Saaremaa vallas pole juhtide jaoks tõesti pakilisemaid küsimusi, kui endale korraliku palgatõusu määramine.

Selle üle, kas palgatõus on õiglane, võib kindlasti vaielda. Üks väide kõlab, et võrreldes muu Eestiga on Saaremaal palgad tagasihoidlikumad. Eriti arvestades suurima maaomavalitsuse staatust. Kuid kas peab palgatõusu õigustama asjaoluga, et vaadake, kui palju teised saavad? Proportsioone arvestades peaks ju Saaremaa vallavanem Tallinna linnapeaga võrreldes suisa sente teenima. Ruhnu vallavanemast rääkimata.

Saame näha, kas vastutuse kasvu tõttu 24% palgatõusu saanud abivallavanemad muudavad süsteemi paremaks ja kas uue vallavanema lootus kõrgepalgalise volikogu esimehe suureneva rolli suhtes saab tõeks.

Üks on selge: seekord on volikogus üsna tegus opositsioon. Kui eelmises volikogus tegi häält vaid Saarlane, siis nüüd on pildil väga kindlate seisukohtadega EKRE ja kindlasti mitte oma arvamust vaka all hoidev Isamaa. Juba reedel näeme, kuidas koalitsioon nendega hakkama saab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles