MUHU UUDISSED ⟩ Tulge kõmpima, teris tuleb

Saarte Hääl
Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: Erakogu

Ikka terit neh. Änam et ep jõva äe oodata mitte, et mis aegus kua ühekorra akkab jälle väljas vähäpärast valgemaks minema.

Neh tuleks lundki nõnna luupeksikondist suadik, oleks sestkid valgem. Korraks justkut oleks antud, aga kole nobesti kadus äe jälle. Nüid oo kuu kua jälle kahanema akan ja lund põle ja… vuata luotus suur, et pühabest äkist ilma valgemaks viab. Selle võrragid, et jõulute uotamise aeg pihta akkab ja õuete piale natusse tulesid sätitse.

Kuusetuled lähtvad põlema

Liivavahel pannasse kuusetuled põlema pühabe vidusel, pirekse pärast nelja. Neh, neljast oo keskväljaku pial pissike sõnavõtt ja kontsert ja siis pauhtik! kuusetuled lähtvad põlema. Ja kirguõpetaja mudud juhatab selle advendiaja sisse ja jägatse tahtjatele ikka päris elus tuld kua kojo vädamiseks. Et rõemsat akatust siis! Tulge aga kõik tule järgi!

Nõukse pimedaga oo üks ännatu murekoht viel. Ep sua ennasid liiguta mitte. Kavva sa ikka õuet kaudu sõketsiga aad. Aga vuata, siikohtas oo nüid kua abi pakkuma tuldud. Kangest kutsutse rahvast kõmpima.

17. november – 15. detsember toimub Muhu valla liikumisvõistlus “Tulge kõmpima – teris tuleb!”. Selle umbest kuu aja sihes tuleks siis tiha vähemaste sada tuhat sammu. Ja kis sellega akkama suavad, siis nende vahel loositse auindasid kua välja. Kinkekuaerta ja muud moni kua. Neh, et ikka kindlus käe, et oo omad sammud ää köidud ja et suaks ennassid kirja panna, siis oo taris nutitelevonni ja sõnna sisse kahte rakendust kua: FitSphere ja Google Fit. Ja siis tuleks üles otsida “Muhu liikumisvõistlus” ja ennasid osalejaks ää märkida. Ja siis põle muud kut aga atvaa köima! Pääva lõpetuseks tuleks äpiga sammud punktideks kua rehkenda. Ja suab kasvõi iga päe õueõhu käe olla. Nii pitkalt kut vähegid silm seletab.

Mitu kärbest ühe korraga

Kis viel ep tia, et kuskohta minna, siis Koguva Laasu Kadri oo aidan NaviCupi rakenduse sisse panna terve rodu kirjandus- ja kultuuriluolisi matkaradasid kua. Neh, siis suab ikka kohe mitu kärbest ühe korraga ja oo vielgid tükk põnevust asjal juures. Näiteks suad võtta kilumietri pitkuse Muhu monoloogide raja või siis valida nelja luopealsete taastamise rojekti raja ulgast omale pitkuse puo-lest parasa. Ja neh, selle aaga jõvab nie köik kua läbi köia. Ja teris tuleb ja sie va koroona, sie ep julge änam üle Suure väena üht tulla. Mis sa nii rõemsaid ja terveid inimesi ikka torgid.

Vat sõuksed luod ja laulud! Olge siis ikka munuksed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles