JUHTKIRI ⟩ Advendiaeg alaku

Saarte Hääl
Copy
Foto: unsplash.com

Pimedal ja kõledal ajal, mil päevad kostitavad meid pigem vihma kui päikesepaistega, ihkab hing soojust ja valgust. Pole siis ime, et suur osa meist juba novembri hakul jõule ootama hakkab. Mõni kaunistab oma kodu tuledega koguni juba nädalaid enne pühi.

Kaupmehed valmistuvad pühadeks aegsasti – juba paar kuud varem on poeriiulid kullast-karrast, advendikalendritest ning päkapiku- ja jõuluvanakujudest lookas.

Kui oktoobri lõpp-novembri algus tundub jõuludele mõtlemiseks tõesti liiga varane aeg, siis homme, 1. advendil pole see sugugi liiast.

Jõulude tähendus on inimeste jaoks erinev. Kelle jaoks on see eelkõige kristlik püha, tähistamaks Jeesuse sündi. Kelle jaoks kodune püha, kus lähedaste seltsist rõõmu tunda. Paljud lapsed ootavad jõule ja jõuluvana eeskätt siiski sellepärast, et kingitusi saada.

Seega tasub jõuluvanal või tema asemikel kinkide varumisega aegsasti pihta hakata – et jõulustressi asemel jõulurõõmu tunda. Asetage siis sussid päkapikke oodates aknale ning pange oma kingisoovid jõuluvanale teele. Kaunist advendiaega!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles