JUHTKIRI ⟩ Ühe saaga lõpp

Saarte Hääl
Copy
Sõmera Kodu
Sõmera Kodu Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Veel eile võis AS-i Hoolekandeteenused kodulehelt leida Sõmera Kodu tutvustuse: "Ööpäevaringne erihooldusteenus 242 inimesele." Tegelikult on kunagistest sadadest elanikest praeguseks järel vaid viimased 44, kes nagu nende kaaslasedki leiavad koha teistes erihooldekodudes. Saaremaaga seotud kliendid on juba kolitud kas pisematesse üksustesse või oma ea tõttu üldhooldekodudesse.

Kuigi möödunud aastatesse mahtus palju pahameelt Sõmera Kodu sulgemise pärast ning võitlust selle säilimise eest, on üks saaga kohe-kohe läbi saamas.

Tahaks loota, et inimeste jaoks, kellele Sõmera oli kodu ning sealsed kaaslased ja töötajad pere eest, on uute oludega kohanemine läinud sujuvalt. Või vähemalt valutult. Ning et uus kodu on nende jaoks tõesti parem ja kodusem kui vana.

Aeg näitab, kas ja millal Sõmera Kodu 15 hektari suurune maatükk ja mituteistkümmend hoonet selle peal uue(d) omaniku(d) leiavad. Omaniku(d), kes uuenduskuuri vajavad hooned korda teeksid ja neile uue sisu annaksid.

Vastasel korral saab tondilosside poolest niigi rikas Saaremaa seda "rikkust" veelgi juurde. Ning mitte ühe-kahe hoone, vaid lausa terve linnaku jagu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles