JUHTKIRI Roheline ja valge

Saarte Hääl
Copy
Koroonaviirus.
Koroonaviirus. Foto: Shutterstock

Täpselt kuu aega tagasi ägas Eesti kolmanda koroonalaine tipu all. Haiglates viibis 600 nakatunud patsienti, päevas lisandus poolteist tuhat uut positiivset testi. Tohtrite ja valitsuspoliitikute retoorika oli kantud valdavalt süngetest toonidest ja õhus rippus senistest veelgi rangemate piirangute kehtestamine. Me olime punases.

Ootamatult hakkas nakatumine aga langema. Ja langeb tänaseni. Juba kõlab arvamusi, et Eesti ohutase võib aasta lõpupäevadeks langeda suisa rohelisele tasemele. Reovee viirusuuringud näitavad rohelist värvi juba saartel, kui vaadata mandri erinevate piirkondade nakatumisnäitajate langustrendi, siis saab "rohelist reovett" peagi näha ehk sealgi.

Viimastel päevadel mahasadanud lumi äratas inimestes lootuse, et äkki on tänavu loota tõelisi valgeid jõule. See oleks tõeline jumala õnnistus, sest helgust ja positiivseid mõtteid on praegu väga vaja. Kõikvõimalikud hinnatõusud on ju inimestel harja päris punaseks ajanud. Rohelised näitajad koroonarindel oleks vähemasti mingisugunegi leevendus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles