JUHTKIRI ⟩ Mõtleme kaasa (1)

Saarte Hääl
Copy
Kahni keskuse võimalikest asukoha variantidest. 
Kahni keskuse võimalikest asukoha variantidest. Foto: Saaremaa vald

Kaasaegsete tehniliste võimalustega mitmeotstarbeline kultuuri- ja kontserdikeskus Saaremaal. See idee on erinevates peades ja ringkondades keerelnud juba mõnda aega ning teemapüstitus on jõudnud ka avalikkuse ette.

Tõsi, kahel eri moel, sest Saaremaa valla aetud Kahni keskuse plaan, millele loodeti saada rahastus riiklikult tähtsate kultuuriobjektide nimistus, paraku edutult, ei ole identne kodanikualgatuse korras ellukutsutud projektiga. Küll on võimalus mõlemis peituv potentsiaal üheks liita ja kokkuvõttes ehk paremgi tulemus saavutada.

Otsuste langetamiseks on vaja koguda andmeid ja neid kaaluda. Sellega nn kodanike kultuurikeskuse eestvedajad nüüd algust teevadki.

Kui siia paralleeliks tuua erinevate planeeringute koostamine, siis praegu on just see aeg, kus keskuse idee kohta tuleks esitada oma toetavad mõtted, aga ka vastuväited ja osutada nõrkadele kohtadele.

Praegu tuleb kaaluda, kas ja kuidas saab ühendada hariva ja meeltlahutava, professionaalse ja asjaarmastajaliku, ajatu ja ajaliku.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles