JUHTKIRI ⟩ Elu on siiski ilus

Saarte Hääl
Copy
Saare maakonna kultuuriaasta preemiad 2021
Saare maakonna kultuuriaasta preemiad 2021 Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kui õues on nii libe, et kõnniteel püsti jäävad vaid osavaimad, siis on raske oma saapaninadest kaugemale näha. Need, kes siiski tervena toidupoodi jõuavad, märkavad pilku tõstes lakke karanud hindu. Pärast poest koju uisutamist süütavad toas lambi ja juba meenub: elektrit peaks ju kokku hoidma, no kust otsast täna üritame?

Sellisel talvepäeval on lihtne morniks muutuda. Aga eks see ole valik, kuhu pilgu suunad. Eile oli põhjust vaadata kultuurikeskuse lavale – järele vaadata saab seda meie veebis tänagi. Saaremaa vald ja Kultuurkapitali ekspertgrupp jagasid auhindu kultuuriaasta parimatele.

Ühes ruumis olid koos nii maailmalavade staarid kui ka ägedad kultuuritegijad igast saare nurgast. Annete kontsentratsioon oli me linnakese kultuurikeskuses korraga uskumatutes kõrgustes. Ja ühtlasi arusaam, et nemad, ja me teised ju ka, tegutseme, loome ja naudime enda ja teiste loodut iga päev ja iga tund. Hoolimata libedusest, viirustest või hinnatõusust.

Täpselt nii nagu on kaunilt maalitud ühe helerohelise maja seinale Kuressaares Uus-Roomassaare tänaval: "Elu on siiski ilus."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles