TALVETORM HANNELORE ⟩ Laimjalas lendas ära kortermaja katus, Kahtlas saadeti õpilased koolist koju

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Laimjalas jäi kortermaja katuseta
Laimjalas jäi kortermaja katuseta Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Riigi ilmateenistus on andnud Eestile teise taseme hoiatuse, mis tähendab, et ilm on ohtlik, tuleb olla tähelepanelik ja valmistuda ka tormist tingitud ebameeldivusteks. Tugev tuul võib põhjustada tormimurdu ja sulgeda teid, samuti võib katkeda mõneks ajaks elektriühendus.

Saaremaa valla kriisikomisjoni esimees, vallavanem Madis Kallas ütles, et päästeameti Saaremaa päästepiirkonna juhi Margus Lindmäe sõnul on Kuressaare päästekomandos ennetusmeetmena valvesse kaasatud täiendav meeskond ja kõrgendatud valmisolekus on ka vabatahtlikud, sest väljakutsete arv on hommikust alates pidevalt kasvanud.

Kallas lisas, et täna hommikul võeti piirkondade olukorrast ülevaate saamiseks ühendust ka kõigi teenuskeskustega.

Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl
Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl
Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kella 10.30-ks saadud info kohaselt oli Laimjalas ära lennanud kortermaja katus ja Kahtla kooli õpilased saadetud koju, sest koolimajas ei ole elektrit. Elektrita on ka Pärsama hooldekodu, kuid seal on olemas generaator ja selle ühendamise valmidus.

Elektri puudumise tõttu ei tööta Pärsama pumbajaam. Teistes piirkondades puudub kohati elekter ja teedele on langenud puid, kuid suuri probleeme vallavalitsuse teatel seni ei ole.

Elektrilevi OÜ teatas vallavalitsusele hommikul, et kell 7.20 hakkas tuul Saaremaal puid liinidele murdma ja rikete arv tõusma. Elektrilevi juhtimiskeskus on väljas täiendatud koosseisuga, brigaadid on komplekteeritud ja alustatud lokaliseerimistega.

Taastamistöid saab alustada siis, kui tuul hakkab vaibuma ja on ohutum. Praeguse prognoosi järgi võivad katkestused jätkuda ka homme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles