LUGEJA KIRI ⟩ Mille poolest on pealinna pensionärid paremad?

Saarte Hääl
Copy
Pensionär
Pensionär Foto: www.freepik.com

Kui seni on juttu olnud peamiselt Tallinna pensionäridele toetuste maksmisest, siis ometi on hakatud sellest rääkima ka Saaremaal – esimesena Leisi osavald.

Tallinn rikastub muu Eesti arvelt, sest paljud noored lähevad sinna mujalt õppima või tööle ja jäävadki sinna.

Olen juba ammu mõelnud, miks peetakse maal ja teistes Eesti linnades elavaid pensionäre pealinna omadest viletsamaiks, et neile toetust ei maksta. Tallinna pensionärid elavad võrreldes teiste pensionäridega eelisseisus. Neile makstakse juba palju aastaid sünnipäevaraha. Algul oli see 70 euro ringis, siis 100 eurot ja nüüd tõstetakse juba 200 euroni. See on Tallinna linna Keskerakonna poliitika pensionäride häälte püüdmiseks.

Meie, ääremaa eakate kulud on palju suuremad kui Tallinna pensionäridel. Juba transport läheb kallimaks, rääkimata toidust ja küttest.

Kui valdadel raha ei jätku, siis peaks riik valdasid abistama, et kõik Eesti pensionärid oleksid võrdselt kindlustatud. Või siis tuleb võtta raha rikkalt Tallinnalt, sest seal töötavad ju mujalt Eestist tulnud inimesed, mille arvelt väheneb teiste valdade ja linnade elanike arv, kes tööd teevad.

Kas selline olukord on ikka õige? Kas me elame kahes Eestis? Minu meelest vajab see probleem kindlasti lahendust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles