MUHU UUDISSED ⟩ Ruamatumi lugema!

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: Erakogu

Taliarjapääva ja tõnissepääva kohta köib vanarahva tarkus, et kui sellepääva niipaljukegid päe paistab, et näeb obuse selga karata, siis pidada kena vuasta tulema. Aga vuata nõukse ännatuma tuule ja tormi kohta põle keegid kua miskid tarkust välja mõteln mitte. Juu taa siis lihtsalt oo nõnna ja sattus sedakorda sõuksel aal olema.

Aga olga ete selle valju tuulega nõnna kut oo. Tark inimene ojab ennast tuulpüöse ja varulik inimene oo omale küinlaid kua koju ostn, et ep piaks pimes kambris vahtima. Ja ahjud-liidid oo ikka viel änamusel muhulastel tuanurkas, neh, kis just kuskil korteri pial ep ela mitte. Nõnna et kui võtabkid lekri ää, siis kõege suuremad kahu kannatab tükkis Eesti Energia, kellel nie ännatumast suureks aetud rahad suamata jäevad. Lihtinimesel oo ühna ükstaskõik. Ainumas äda, et ep näe ruamatumi lugeda mitte.

Aga lugema piaks sievuasta vuata et tüki rohkem kut varatsemini, sest mineva kessiku akkas pihta ruamatukogude vuasta. Neh, sure vägeva kampas ettelugemisega akati pihta. Liiva kuoli teese jäo massakad köisid Liiva ruamatukogus "Tobias ja teine B" ruamatud lugemas. Hellamoal tehti pirekse kiisikast… Või tükkis soendust.., sest keskomingupidajad lugesid Mudlumi omaga seltsis "Mitte ainult minu tädi Ellenit" juba ielmise pääva keskomingust. Neh, üksiti oo kottu välja tuldud ja iga omingu just ju külakeskuses köia ep jõva kua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles