BIOJÄÄTMEPROJEKT ⟩ Saaremaa vald jagab laiali sadu kompostreid ja konteinereid

Saarte Hääl
Copy
Katrin Koppel.
Katrin Koppel. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Jäätmete peaspetsialisti Katrin Koppeli sõnul on sellel aastal läbi viidava projekti eesmärk suurendada biojäätmete liigiti kogumist Saaremaa majapidamistes.

Projekti raames on nimelt kavas soetada 430 kodukompostrit ja 200 biojäätmete konteinerit, mis jagatakse laiali Saaremaa valla majapidamiste vahel vastavalt väljatöötavale korrale.

Lisaks soovib vallavalitsus korraldada ka kompostimise-teemalisi koolitusi ning koostab juhendi biojäätmete käitlemise kohta.

“Esimese asjana peab vallavalitsus läbi viima hanke mõeldud vahendite soetamiseks, plaanime seda teha veebruaris ja märtsis”, lisab Koppel.

Saaremaa vald sai 24. jaanuaril Keskkonnainvesteeringute Keskuselt (KIK) positiivse otsuse projekti “Biojäätmete liigiti kogumine ja kompostimine Saaremaa valla majapidamistes“ rahastamiseks. Projekti kogumaksumus on 115 249,50 eurot, sellest KIKi toetus 85 284,63 eurot.

“Tänu sellele loodame vähendada biojäätmete sisaldust segaolmejäätmetes, mistõttu on järjest enam võimalik ka olmejäätmeid ringlusse võtta,” selgitab ta.

Abivallavanem Mikk Tuisu sõnul on tegu igati toetava otsusega selles suunas, et Saaremaa saaks jätkuvalt olla keskkonnasõbralik omavalitsus ja puhas elukeskkond.

“Arvestades, et 2023. aasta lõpuks peab kõigis Eesti majapidamistes, asutustes ja ettevõtetes olema kas biojäätmete konteiner või toimuma nende kohapeal kompostimine, on sellest toetusest Saaremaa vallale väga suur abi.

Sealjuures peab vallavalitsus ja hallatavad asutused olema eelkõige eeskujuks meie elanikele ja külalistele,” kinnitab Tuisk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles