Wiking – seeme tulevasele Saaremaa esindusbändile

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
VEEL NIMETA: Kingissepa kultuurimaja bänd 1970. aasta 31. Oktoobril teeninduskombinaadi Saare klubis tantsutamas rahvast Helje Saagpaku ja Tõnis Läti pulmas. (Vasakult) Rein Rand, Uno Rand, Illar Noot, Aleksander Kostikov, Aare Reinmaa, Toivo Vapper.
VEEL NIMETA: Kingissepa kultuurimaja bänd 1970. aasta 31. Oktoobril teeninduskombinaadi Saare klubis tantsutamas rahvast Helje Saagpaku ja Tõnis Läti pulmas. (Vasakult) Rein Rand, Uno Rand, Illar Noot, Aleksander Kostikov, Aare Reinmaa, Toivo Vapper. Foto: AARE REINMAA ERAKOGu

1969. aastal tekkis Saaremaal mitu uut ansamblit, mille tegevusel oli kohalikule levimuusikamaastikule pikaajalisem mõju kui koolibändidel, mida tekkis nagu seeni pärast vihma, aga mille tegutsemine piirdus aasta-paariga.

Pärast Mikserite lagunemist 1968. aasta hilissügisel Kingissepa kultuurimajal päris oma bändi mõnda aega ei olnud. Aga elu tühja kohta ei salli ja juba mõni kuu hiljem hakkas kultuurimaja teise korruse proovisaalis koos käima seltskond, millest kujunes hilisema ansambli Wiking tuumik.

Kingissepa muusikakooli õpilane Aare Reinmaa läbis enamiku kroonuajast trombooni törtsutades. Pillimängu jätkas ta ka pärast 1967. aasta sügisel vene sõjaväest vabanemist ja aastast õppimist Minskis. Koju naastes hakkas ta ajaviiteks musitseerima koos saksofonimängijast koolivenna Toivo Vapperiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles