JUHTKIRI ⟩ Teretulnud läbimurre

Saarte Hääl
Copy
Saaremaa vallavanem Madis Kallas
Saaremaa vallavanem Madis Kallas Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa volikogu eilsel istungil koalitsiooni ja opositsiooni vahel sündinud kokkulepet teha paremat koostööd võib pidada ajalooliseks. Kippusid ju asjad seni käima pigem nii, et võimuliit opositsiooni ettepanekuid kuulda ei võtnud.

Lükata mõistlikud ettepanekud tagasi ainuüksi sellepärast, et nende esindajad kuuluvad “valesse” erakonda – seda võib ka jonniajamiseks nimetada. Säärasest kaevikusõjast või vähemasti vägikaikaveost ei võida aga keegi, vallakodanikud kindlasti mitte. Kui Saaremaa on üks vald, võiks siin valitseda ikka üksmeel – ainult nii saab ühist asja ajada.

Seega leiame, et asjalikud ettepanekud, tulgu kellelt tahes, väärivad vähemalt arutelu igal juhul. Kasvõi selline, et maksta veel ühele Saaremaal tööle asuvale pere- või eriarstile toetuseks 25 000 eurot. On ju üldteada tõik, et Saaremaal valitseb tohtrite põud.

Ka ettepanekut muusikakoolide õpetajatele suuremat palka maksta pole põhjust pidada populistlikuks üksnes sellepärast, et see koalitsioonilt ei tulnud. Nüüd tuleb loota, et kõigil vallaelanikel läheb hästi, sest suuresti meie kõigi maksudest saabki neid häid asju teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles