KUULA ⟩ Saaremaa vallavolikogu liige õigustab ohjeldamatult Venemaa agressiooni Ukrainas (40)

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
Harry Raudvere
Harry Raudvere Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa volikogu Isamaa fraktsiooni liige Harry Raudvere õigustas endale kuuluva Nõmme raadio eetrist Putini sõda Ukrainas ja väitis, et sõja venimine on tingitud Venemaa presidendi inimlikkusest.

Raudvere esines Nõmme raadio eetris eelmisel teisipäeval koos saatejuht Margus Lepaga ja kiitis takka pea kõikidele Kremli ametlikele jutupunktidele.

"Te võite rääkida, mida teie tahate. Tema välja öeldud eesmärk on sulaselgelt – me ei taha okupeerida Ukrainat. Me tahame hävitada sõjalise struktuuri," rääkis Raudvere. "Me tahame, et tsiviilohvrite hulk oleks minimaalne, et jumala eest inimesed, meie rahvuskaaslased, meie slaavlased Ukrainas surma ei saaks."

Ehkki kogu maailma meedia räägib igapäevaselt Ukraina linnade pommitamisest ja tsiviilohvritest, väitis Raudvere, et ehkki venelastel oleks võimalik kasutada väga tugevat raskerelvade tulejõudu, seda ei tehta. "Aga tema eesmärk on jätta tsiviilelanikud maksimaalselt puutumatuks ja tänu sellele kannab ka tema isikkoosseis väga suuri kaotusi."

Koos saatejuht Margus Lepaga vestles Raudvere Nõmme raadio eetris umbes tunnikese. Muu hulgas arvab Raudvere, et "sõja ajend on see, et NATO laienes sinna, kuhu ta poleks pidanud laienema. Venelasele valetati." 

Raudvere soovitab Putinit kuulata: "Mõelda selle peale, mis on tema sõnade väärtus, ta on oma kõnes öelnud väga ilusasti, et kui keegi sekkub ja kahjustab meie huve, siis me korraldame teile midagi sellist, mida te pole veel oma ajaloos tunda saanud. Meie jaoks on kõik variandid võimalikud."

Raudvere väidab, et kodusõjad Ukrainas on olnud rahvuslik mentaliteet. "Päeval on tubli põllumees, tore talunik. Öösel on röövel, tapja, vägistaja."

Mida arvavad Raudvere avaldustest tema kolleegid Saaremaa volikogust, seda saab lugeda meie kolmapäevasest lehenumbrist. 

Kommentaarid (40)
Copy
Tagasi üles