PUNKENTSEFALIIT ⟩ Saaremaa kõige skandaalsem ansambel saab homme 20

Copy

Kuna Saaremaa väidetavalt kõige skandaalsem ansambel Punkentsefaliit saab 1. aprillil 20-aastaseks, küsis Hillar Kohv Viinahaualt bändi solistilt Indrek Paasilt, millised värvikad juhtumid on neil esinemistel olnud. 

Kuna bänd 20 aastaseks just 1. aprillil ehk siis suurel naljapäeval, on Indrek Paasi sõnul mõistlik meenutada naljakamaid juhtumisi.

"Mäletan ühte suvist Lelle Alternatiivi, kus varahommikul tuli esineda, oli ca kell 5 hommikul ja öö läbi ja õhtuotsa meeletult õlut sisse kallatud," meenutab mees. 

"Nagu bändi nimi ütleb "Punkentsefaliit", siis ju on punk ajuhalvatus. Olen ikka öelnud et selle vastu saab vaktsineerida ennast õlle ja viinaga enne konsat, siis see külge ei hakka."

Paasi sõnul sai see kontsert antud alukate väel ja viimase loo alguses kukkus ta selili trummidesse. Sealt paas enam püsti ei tõusnud, kuid õnneks tõttas appi Andre Nõu, kellest nüüdseks on saanud Ruhnu vallavanem. Nõu üritas lugu päästa ja laulis selle kuidagi, ära niipalju kui mäletas.

Nõu oli Puukentsefaliidis sel ajal taustalaulja ja mängis aegajalt basskitarri. "Kui vaja tuleb, ehk tulevikuski appi, kui vallaasjad lubavad," usub paas.

Trummidesse langemist saab vaadata Youtube´ist Punkentsefaliit "16 kilone põnn".

Teinegi naljakas kontsert meenub Lellest, seekord Talve alternatiivilt, mis kanti üle otseülekandes ja seekordki tegi oma töö alkohol. Bassimees Ando suutis enne konsat mehesti õlut juua, esines palja ülakehaga, hall lokkis parukas peas ja kukkus sirgelt lavalt alla. Kõhuli maha ja kitarr oli rinnal.

"Ma ise läksin konsa ajal vetsu ja unustasin ära, et konsa üldse on, rääkisin seal rahvaga juttu kui kitarrist lõpuks mikrofoni karjatas et p… küll, kus ma olen, et ei viitsi enam seda tsirkust jätkata," meenutab Paas.

Solist sai küll kuidagi lavale, kuid jäi trummide ette magama, samal ajal kontsert käis edasi, aga ilma lauluta.

"On esinetud alasti, alukate väel, ükskord ostsin enne konsat Tallinnast sexpoest põlle, millel oli siis hiigelsuur täispuhutav peenis ees."

Üks juhus meenub Indrek Paasile veel, kus eelmisel õhtul enne konsat läks peoks ära. Bändimehed oli kusagil kämpingutes Tallinnas, kus käis igasugu rahvast ja hommikul raskes pohmellis ärgates avastas bassimees, et basskitarr on ära varastatud.

Täielik kaos, aga õnneks said saarlased Psychoterrori kitarrist Lauri Leisilt ehk Uimsilt bassi laenata. "Aga meie bass jäigi kadunuks, ehk keegi teeb juba uut bändi sellega."

NALI ON LÄBI

20 aastaseks saamise puhul ilmus bändilt uus plaat ja helikassett "Nali on läbi". Uue loominguga, vanu lugusid ei sisalda.

Uus plaat.
Uus plaat. Foto: Puukentsefaliit

"Eks maailmas ongi hetkel Nali läbi, midagi naljakat just pole kui telekas uudiste peale panna, aga me üritame ikka edasi tegutseda.

Tegelikult on juba ka uue plaadi jaoks pooled lood täitsa olemas. Nii sõnad kui viisid valmis, ainult vaja stuudiosse minna," lubab Paas.

Plaadi esitluskontserdid tulevad Tartu Rockikas 23. aprill, 3. juunil Tallinnas Barbaris. Punkentsefaliit esineb ka 23. juulil Tartus Punk n Roll festivalil Raadi mõisa pargis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles