ABIKS AITAJATELE Kuhu viia Saaremaal annetused sõjapõgenikele?

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Kuressaare Ukraina infopunkt
Kuressaare Ukraina infopunkt Foto: Saaremaa vald

Seoses Ukraina sõjapõgenike saabumisega Saaremaale võib tekkida soov annetada ka riideid või jalavarje. Alates 1. aprillist võtab nii kehakatteid kui ka lastekärusid vastu Ukraina infopunkt aadressil Lossi 1a, Kuressaare.

Ukrainast saabunud inimeste varustamisel toiduainetega on Saaremaa valla koostööpartneriks Kuressaare Toidupank (MTÜ Kaks kala), vahendab vallavalitsus.

Selleks, et sõjapõgenikke parimal viisil aidata, kogub Kuressaare Toidupank rahalisi annetusi, et osta toiduaineid, mille järele on parasjagu kõige rohkem vajadust. Annetuse saab teha MTÜ Kaks kala arvelduskontole EE622200221044984819. Soovi korral saab toidupanka annetada ka kauasäilivaid toiduaineid. Praegu on vaja täiendada toiduõli, purgisuppide, hommikusöögi­krõbinate, siirupite, konservide, kohvi, tee ja kommide varusid.

Toidupank asub Kuressaares aadressil Ravila 1a ja on avatud esmaspäeviti ja reedeti kell 12–17 ning teisipäeviti, kolmapäeviti ja neljapäeviti kell 10.30–11.30. Lisainfo: Facebook Kuressaare Toidupank - MTÜ Kaks Kala, tel 5695 3191, kuressaare@toidupank.ee.

Eesti Punase Risti Saaremaa selts asub Ukrainast saabunud põgenikke toetama ja nõustama, sealhulgas andma psühholoogilist abi ning koguma ja vahendama vastava valdkonna abipakkumisi.

Samuti kogub Punane Rist Saaremaal hügieenitarbeid ning teeb koostööd Eesti ja rahvusvahelise Punase Ristiga. Eesti Punase Risti Saaremaa selts ootab annetatud asju aadressile Lossi 1a, Kuressaare (Ukraina infopunkt). Lisainfo: Facebook Eesti Punane Rist Saaremaa Selts, saaremaa@redcross.ee. Lisaks ootab Eesti Punane Rist liituma uusi vabatahtlikke. Oma soovist saab teada anda ja vastava avalduse täita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles