VAID KAKS PÄEVA ⟩ Järve rannas toimub vabaõhu fotonäitus

Anette Sannik
, Saarte Hääle veebitoimetaja
Copy
Priidu Saarti üks fotonäitustest värskes õhus.
Priidu Saarti üks fotonäitustest värskes õhus. Foto: Priidu Saart Visuals

Saarlastest fotograaf Priidu Saart avab täna kahepäevalise fotonäituse "Eestimaa südasuve hurm" Saaremaal Järve rannas.

Üleminekud ühest aastaajast teise on ühed kaunimad perioodid Eestimaa looduses. Vähemalt sama imelised on ka selle üürikese suve müstilised udused rabahommikud, vihmamärjad lõhnavad palumännikud ja läbi ürgmetsa voolava jõe vulin – niimoodi kirjeldab eesootavat näitus Priidu Saart.

Tegemist on Saarti elu esimese fotonäituse seeria kolmanda (ühtlasi ka viimase) näitusega. "Eestimaa südasuve hurm" esimene väljapanek oli mullu sügisel Põhja-Kõrvemaal Paukjärve kaldal, näituse teine osa korraldati tänavuse aasta aprillis Lõuna-Eestis Ahja jõe kallastel.

"Kolmandaks tundus väga hea ideena tuua näitus just kodusaarele ja mere äärde," selgitas Priidu Saart. "Moodustus selline ilus järve, jõe ja mereranna kolmik Eesti eri nurkades."

Liivaluidetel avaneb merele ja rannale väga kena vaade ning puud, kuhu fotod üles riputatakse, asuvad merele lähedal.

Priidu Saart tutvustamas oma näitust eelnevatel kordadel.
Priidu Saart tutvustamas oma näitust eelnevatel kordadel. Foto: Priidu Saart Visuals

"Näituse asukoht on valitud nii, et sinna ei saaks autoga päris juurde sõita, vaid tuleb teha ka vähemalt 500m jalutuskäik parklast ning kogeda hiliskevadise looduse ilu, värve, helisid," märkis Saart.

Kuna viimastel aastatel on Priidu Saart pildistanud pigem mandri loodust, siis enamik fotosid pärineb ka sealt. Saaremaal tehtud fotosid on näitusel täpselt üks. "Seeläbi saan kodusaare inimestele näidata ning tutvustada Mandri-Eesti metsade ja rabade võlu," selgitas Saart.

Näitus toimub 28. ja 29. mail Järve rannas. Algab kell 9 ning kestab kella 7ni õhtul. Mõlemal päeval kell 12 ja 16 pajatab Priidu Saart näituse sünnilugu, fotode lugu, oma fotograafia-teekonnast ning vastab küsimustele. Näitusefotosid on võimalik osta kodu või töökoha kaunistamiseks. Üritus on tasuta!

Täpsema info leiab SIIT.

Priidu Saarti fotonäitus värskes õhus.
Priidu Saarti fotonäitus värskes õhus. Foto: Priidu Saart Visuals
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles