Orissaare muusikakooli direktoriks valiti Regina Suik

Saarte Hääl
Copy
Regina Suik
Regina Suik Foto: Erakogu

Orissaare Muusikakooli direktori konkursile laekus kaks avaldust, kellest pärast vestlust valiti välja Regina Suik.

„Orissaare Muusikakool on Ida-Saaremaa suurim huvihariduskool. Näen, et ka tulevikus võiks see staatus säilida. Sellisel tasemel muusikakool Orissaares on suur väärtus, mida tuleb hoida!," ütles Regina Suik, kes tegeleb osaühing Nurutaja kaudu muusikalise huvihariduse pakkumisega Orissaare lasteaias ja Orissaare kultuurimajas.

Ta on alates 2019. aastast Jakob Westholmi Gümnaasiumi muusikaõpetaja-klassijuhataja ning laste-, noorte- ja gümnaasiumikooride dirigent. Samuti on Regina Orissaare osavallakogu liige.

Abivallavanem Maire Käärid selgitas, et Regina on omandanud haridusteaduste magistrikraadi Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia ning Tallinna Ülikooli ühisõppekavas – erialaks muusikaõpetaja. Praegu jätkab ta õpinguid Tallinna Ülikoolis kaasava hariduse erialal.

Maire Käärid lisas, et Regina on muusikaõpetaja, kes oma teadmiste baasil suudab näha suurt ja avarat pilti ka Orissaare muusikakooli direktorina.

„Olulisim sellest on pakkuda kvaliteetset õpet kõigile, kes soovivad õppida või arendada oma muusikalisi oskusi. Regina sooviks on teha koostööd üldhariduskoolidega, samuti kõigi Saaremaa valla muusikakoolidega, nii et muusikakoolid võiksid käia ühte rada. Koostöö Kuressaare Muusikakooliga võiks tõsta muusikaõppe taset Saaremaal ja motiveerida kvalifitseeritud õpetajaid Saaremaale tööle asuma.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles