INVESTEERING SAAREMAALE ⟩ Incap kasvatab tootmisvõimsust

Saarte Hääl
Copy
Rahvusvahelise elektroonikaseadmete tootjana pakub Incap uusima tehnoloogiaga valmistatud elektroonikaseadmete lahendusi nii suurtele tööstustele kui ka alustavatele idufirmadele.
Rahvusvahelise elektroonikaseadmete tootjana pakub Incap uusima tehnoloogiaga valmistatud elektroonikaseadmete lahendusi nii suurtele tööstustele kui ka alustavatele idufirmadele. Foto: Incap Electronics Eesti

Saaremaal tegutsev elektroonikatootmisettevõte Incap Estonia uuendab oma kahte praegust SMT-tootmisliini ja lisab juurde kolmanda.

1,35 miljoni euro suurune investeering kasvatab SMT (surface-mount technology ehk pindmontaaži tehnoloogia) tootmisvõimsust enam kui 50%, uus liin avatakse selle aasta kolmandas kvartalis.

Incap Estonia juhi Greg Grace’i sõnul aitab investeering kahte olemasolevasse ja ühte uude SMT-liini toetada ettevõtte kasvu ja klientide nõudmisi. Uued elektroonika tootmise seadmed Kuressaare tehasesse rendib ettevõte SMT Rentingult.

"Kuna tehnoloogia muutub kiiresti, sobib masinate rentimise mudel meie tehasele kontseptsioonina väga hästi, kuna võimaldab paindlikkust ja samas tagab meile valdkonna uusimad seadmed," selgitas Grace.

Leping sõlmiti SMT Rentinguga, kes on pakkunud Incapile uusi tootmisseadmeid ka aastatel 2017 ja 2020.

Liinide paigaldamine lõpeb plaanide kohaselt selle aasta kolmandas kvartalis.

Incapi elektroonikat võib leida näiteks kaugloetavatest elektriarvestitest, tänavatel sõitvatest kergliikuritest, Eesti erinevate piirkondade nutikatest tänavavalgustitest ning ka maailma suurima merekontserni seadmetest või tuntuima liftitootja süsteemidest.

Incapis toodetud akupankade jõul veab näiteks Eesti esimene hübriidreisilaev Tõll reisijaid Virtsu–Kuivastu liinil ning üsna pea lendab Kuressaares toodetud elektroonikaga kaamera NASA programmi raames Kuud uurima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles