Jaanus Tamkivi ⟩ Madis Kallase ministriks esitamine tuli üllatusena

BNS
Copy
Saaremaa volikogu esimees Jaanus Tamkivi.
Saaremaa volikogu esimees Jaanus Tamkivi. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa vallavolikogu esimehe Jaanus Tamkivi sõnul tuli talle info, et praegusest Saaremaa vallavanemast saab uues valitsuskoalitsioonis keskkonnaminister, suure üllatusena.

"Uus vallavalitsus on saanud vähe tööl olla. Juhi vahetus seal tuli mulle suure üllatusena," ütles Tamkivi BNSile. Tamkivile teatas Madis Kallase ministri kandidaadiks esitamisest Kallas ise pärast seda, kui oli pakkumise Sotsiaaldemokraatlikult Erakonnalt vastu võtnud.

Kas vallavolikogu koguneb uue vallavanema valimiseks juulis erakorralisele istungile, seda ei osanud Tamkivi veel öelda. "Vallavanema kohusetäitjaks saab Mikk Tuisk. Volikogu jaoks on muidugi küsimus, kauaks ta kohusetäitjaks jääb ja kes tegelikult vallavanem on," lausus Tamkivi, kes on ka ise varem keskkonnaministrina töötanud.

Saaremaa vallavolikogu järgmine korraline istung toimub 26. augustil. "Kui selgub asjaolusid, et on vaja istung teha varem, siis tuleb see varem kokku kutsuda. Ma ei oska seda praegu veel öelda, sest ei ole selles veel kokku leppinud," arutles volikogu juht.

Tamkivi sõnul on ilmselt vaja üks uus inimene Saaremaa vallavalitsusse tuua, sest struktuuris jääb muidu üks inimene puudu. "Ma ei usu, et nad nii väikese koosseisuga muidu toime tulevad. Kui tuleb erakorraline istung ja valitakse uus vallavanem, siis tuleb nimetada ka uus vallavalitsuse liige. Võibolla tuleb vallavalitsuses valdkonnad ümber jagada. Praegu on kõik võimalused veel õhus," lausus Tamkivi.

Vastavalt koalitsioonikokkuleppele kuulub vallavanema koht valimisliidule Terve Saaremaa, mille ridades kandideeris viimastel kohalikel valimistel ka Madis Kallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles