MUHU UUDISSED ⟩ Laseb nüid toidul vaoda

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: Erakogu

Ikka terit. Uijeekist kus ikka olli rallimist! Terve nädalivahetuse sai kaudu kohvikume rinki rüista ja nüid põle kodu oln taris viel mitmel päävalgid tõsisemad keedust üles panna. Neh, nie kis ikka riedest kuni pühabeni änamaste kõik kohvikud või umbest pooledkid läbi köisid, nie arvasid pühabe lõunaks küll, et vuata neid kohvet ja koeka, neid oo nüid omale sisse maugitud küll ja nüid tahaks juba killatuhlid ja sooja õlut suaja.

Neh, esmasbeks pidi ju jälle rois olema. Katsu sa ennast vähä nobemini liiguta, kui magu piripardani ead-paramad täis oo. Juu siis nüid laseb natusse toidul vaoda, enne kut läbi Muhu juosmiseks lähäb ja katsub nõnna pissitassa asju aada. Väga ulluste rallida ep jõva mitte.

Sedaviisi pissitassa suab näiteks oome õhta kellu seitsmest Liiva suures kirkus kontserti kuulata. Sial oo “Lõikuskuu kontsert”. Piletid oo viistesn ja kümme eurut.

Ja tunaoome omingu kellu kahestteistmest tuleb Manala Katrin Liiva roamatukoguse oma “Külmkingauurija” roamatust riakima ja kindlasti muustkist elust-olust ja omadest roamatutest. Neid taal oo ikka kohe kena robikond välja antud. Katrin oo kole nobe sulejuosuga ja ta roamatumi oo kena lahe lugeda kua. Siuh-vilks! ja läbi. Neh, Katriniga tuleb mool ikka miele, et ep tasu kooliaegas kellegid kallal jõhvitseda. Vuata nõuksed, kis oo sedaviisi teestest kõrvale lükatud, jätvad änamaste nõuksed ännatused easte miele. Ja kasuvad suureks ja siis oo ühel õndsal pääval nie ännatused puhas kuskil televiisuris või roamatus või koguniste laulu sihes. Ja katsu siis maiku! Aga kui nüid “Külmkingauurija” juure uiest tagasi tulla, siis sialgid olli tutvaid paiku ja sündmusi küll ning viel. Ja et nie oo Katrini roamatute sisse soan, siis sii oo ikka jälle süid kua sellel jutul, mis ma just põrm aega tagasi reaksi.

Neh, ja laupa õhta kellu seitsmeks maksab ennasid jälle Hellamoa laululava juure sättida. Kellu seitsmest esineb sial Tartu Ülikuoli rahvakunstiansambel. Ja kellu kahessast akkab suur kandleüö. Esiteks oo pitk kontsert ja siis tuleb simman takkapihta viel. Neh, ja kaks uhked pidu sedaviisi üheteese järges ja raha ep küsita kummagid iest. Mis sa ing viel tahta oskad. Ja sial simmanil oo just viimne aeg akata omasid siaremarjasid ja luupeksikonta kenaste sojaks aama, sest kolmasteistmes august oo ju Muhu juosmine jälle.

Olge siis ikka munuksed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles