MUHU UUDISSED ⟩ Nobesid jalgu!

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: Erakogu

Ikka terit neh! Ja kena keik! Ei miks ta põle siis kena, kui suardlased Maasilinna pial muhulasi mängvad. Kohe kolmel õhtal järjest – eilsest kuni oomseni. Mineva sui mängsid kua. Aga ikka oo ju nõuksi, kis oma vuadatatahtmisega iljaks jähid. Neh, ja mõni tahaks mudud kohe mitmel korral nähe. Nõnna et neh, nüid suab. Piletime müiasse Orisare ja Tornimäe rahvamajades. Tüki nimi oogid kohe "Kena keik!", Smuuli juttudest kokku pantud. Sellest, kuidas suarerahvas ülemual pidus köis. Suab nalju ja laulu ja tantsi ja just kõiki asju. Ja tükid akkavad Maasilinna pial pihta kellu seitsmest. Neh ja et asi ikka tõesem oleks, siis oo suardlaste kõrvas ühna mitmid muhulasi kua lavalaudadel nähe.

Aga Muhus oo oome jälle noortevestival. Et oome oo noortepäe ja üleselle oo köimas kua noortevuasta, siis oo sedakorda vestival ikka vielgid võimsam ja vägevam, kut ta muidu igavuasta oln oo. Kellu kahest akatse pihta. Ja isegid Kuresarest Noortejaama juurest tuleb buss, mis suardlased kua vestivalile tassib ja õhta ühessa aegus viib kojo tagasi. Muhulased, neh, nie tulavad ise omal jõul. Mis sie väntlavaga vissata oo siis.

Ja tunaoome oo Muhu jooks. Valla kodulehe pial oo kenaste kirjas juhend ja nõuke koht kua, kus ennassid kirja suab panna. Põhijoosu start andasse kellu ühestteistmest, teesed tulavad pirekse iljem. Neh pauk köib ja joosmine lähäb lahti ikka Liiva spordiväljaku pialt. Ja kui just kiegid ää ep eksi, siis sõnnasamma piaks kõik tagasi kua jõudma. Ja sialsammas jägatse auindu kua.

Neh, ja kui oo jalad pirekse puhata suan, aga jäksu viel küll, siis kellu kahessast õhta oo Aki kõrtsis tansiõhta kua. Sõnna piduse suab ju ikka aruarva. Masu korra vuastas paljast. Viis eurut küsitse iga tantsija kääst ja et üldse väravast kaugemase piaseks, siis vanust piab olema vähemaste kahessatesn vuastad. Neh, mis nie nooremad sõnna kippuvadkid. Nie oo omad pidud ju ielmise pääva ää pidan. Ja kis tahab pidu kohta viel midad juure küsida, siis suab ju Keidyle elista 56 475 766.

Olge munuksed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles