MÄLESTAME ⟩ On laulud kõik lauldud ja räägitud jutud...

Copy
Riida Kask 26.03.1936 – 5.08.2022
Riida Kask 26.03.1936 – 5.08.2022 Foto: Aare Laine / Saarte Hääl

...on naerdud kõik naerud ja nutetud nutud.

Lahkus mu parim sõbranna Riida Kask, kellega suhtlesime paarkümmend aastat. Tänu Riidale sai minust ka giid, sest tema oli eelnevalt saanud giidikutse ja ta oli sellest tööst väga vaimustunud.

Riida oli giidina teiste giidide hulgas väga hinnatud, eelkõige oma laialdaste teadmiste, hea keelekasutuse ja hea huumorimeele pärast. Tema tekstid olid väga hästi ja täpselt sõnastatud. Ta oskas panna kuulama kohe esimesest lausest.

Oma väga hea huumorimeele, suhtlemisoskuse ja teadmistega suutis Riida panna kuulama ka "rasked" turistid. Nauditav oli kuulata tema nalju, mida ta kasutas tekstide vahepaladeks. Ta oli väga seltskondlik ning tema nakatav naer nakatas ka kõiki teisi.

Kui me elasime üksteise lähedal, jooksis Riida peaaegu igal õhtul mulle külla ja me vestlesime tunde: küll oma lastest, giiditööst ja muudest asjadest. Meie vestlused kestsid mitmeid tunde ning hiljem, kui me olime kaugemal, siis helistasime igal õhtul.

Riida käest sain ma uuemad uudised ning arutasime ka igasuguseid muid probleeme. Riida oli väga rõõmsameelne ja aitas kõiki, kellel seda vaja oli. Tal olid suured teadmised ning seepärast helistasid talle ka teised giidid ja küsisid tihti Riida käest abi. Kui Riida ei teadnud, uuris ta selle välja ja igal juhul leidis vastused küsimustele.

Riida oli heatahtlik. Tal ei olnud absoluutselt kadedust kellegi vastu ja sellepärast ma tunnengi temast puudust.

Ootused tunduvad hetkel aastatena, meenutades aastad hetkedena.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles