Öun Drinks sai rahvusvahelise toiduohutuse sertifikaadi

BNS
Copy
Öun Drinksi tegevjuht Ainar Sepp.
Öun Drinksi tegevjuht Ainar Sepp. Foto: Öun Drinks

Saaremaa ettevõte Öun Drinks sai esimese vaid mahejooke tootva Eesti väikeettevõttena rahvusvaheliselt tunnustatud toiduohutuse juhtimissüsteemi sertifikaadi FSSC 22000, mis aitab suurendada ettevõtte ekspordipotentsiaali; koguinvesteeringu maht oli ligi veerand miljonit eurot, kirjutab BNS.

Ettevõtte ekspordi osakaal kogukäibest on võrreldes eelmise aastaga kasvanud 23 protsendini, teatas Öun Drinks. "FSSC 22000 sertifikaat suurendab meie usaldusväärsust nii kodu- kui eksportturgudel ja annab klientidele kindluse, et toodete ohutus on tagatud. Eelkõige aitab see aga avada uksi välisturgudel, kuhu väiketootjatel on pahatihti keerulisem läbi murda," ütles ettevõtte tegevjuht Ainar Sepp.

Sertifikaat FSSC 22000 hindab toiduainete tarneahelat tervikuna. Sertifitseeritav ettevõte peab täitma kõiki standardi punkte, isegi kui mõni neist antud ettevõttes toiduohtust otseselt ei mõjuta. Öun Drinks viis sertifikaadi taotlemise eel ettevõtte tööprotsessides läbi erinevaid muudatusi, koolitas töötajaid ning tegi uuendusi tootmisruumides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles