MUHU UUDISSED ⟩ Viel üks kuolivuasta akkab pihta

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: secure.pmo.ee

Ikka terit neh! Ilmatuma kena oo tiada, et uusi muhulasi oo jälle robinal juure tuln. Ja mitte paljast, et oo siia elama kolin. Neid oo juure sündin kua. Ja nõuksi pissiksi munukseid kutsutse nüid emade ja isadega seltsis riede keskomingust lasteaida piduse. Et suavad omad lussikad ja pätipuarid kätte jälle.

Aga riede õhta oo üks ääütlemata põnev kogunemine Hellamoa külakeskuses. Sial akkab kellu seitsmest lavamängide õhta. Korraldajateks oo Hellamoa külakeskus ja Muhu nuordekeskus. Neh, sellega oo kenaste üteldud, et kõik võivad mängma minna, kis vähägid tahtvad ja viisivad. Ja kui kellelgid oo kodu mõni põnev mäng või siis nõuke, mis omale kangest mänga mieldib, siis selle võib kainlu võtta. Neh, et õpetaks teestele kua selgeks.

Kuolitarkus ja laste aridus oo ilmas muas küll just kõege tähtsamad asjad. Nende pialt ep sünni koonerda kuskilt otsast. Ja koolitarkust oo ühtejuoni juure taris vanadele inimestele kua. Ja oo vägagid tore täna kuuluta, et Külasema Külakuolis kua jälle uus kuolivuasta pihta akkab. Esimene selle talve kuolipäe oo 13. novembril. Kellu kahestteistmest akkab aktusega kenaste pihta. Nõnna kut igale kuolile kohane oo. Ja esimene tund oo mudud oabitsatund. Neh, mis viga nõukest tundi pidada. Koguva Laasu Kadri, Muhu oabitsa toemetaja, oo ju ise Tamse valla tüdrik. Ja täma selle esimese tunni läbi viibkid. Neh, taal sialt ülemualt igasugu kõrgematest kuolidest juba sie tunniandja ammet kenaste käppas kua. Ja mudud oo ta lisaks viel Muhu Pärandikuoli iestvädaja. Nõnna et suab akkama kohe kindla piale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles