JUHTKIRI ⟩ Eksamilatt jäi peale

Saarte Hääl
Copy
Eksam Kuressaare Gümnaasiumis
Eksam Kuressaare Gümnaasiumis Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Selleaastased riigieksamitulemused olid Saaremaal eriliselt oodatud. Esimesed tulemused riigigümnaasiumi jaoks. Lakmuspaber tehtud tööle.

Statistikat vaadates ei tasu unustada, et puude taga on ka mets. Esiteks olid esimese lennu lõpetajad ikkagi veel suures osas Saaremaa ühisgümnaasiumi ja Kuressaare gümnaasiumi taustaga ning sealt saadud teadmised mängisid ka tulemuses suurt rolli. Oma osa punktiskoorides on ka kohanemisel uue kooliga.

Võib küll olla raske uskuda, kuid õpilaste sõnul olid kahe kooli õpetajate meetodid ja rütm hoopis erinevad ning see kõik tahtis alguses harjumist.

Ja kolmandaks muidugi koroona, mis Orissaare gümnaasiumi näitel pani põntsu just medalistide püüdlustele. Kindlasti ka eksamitulemustele. Ja pealegi ei näita ka riigieksami tulemused alati tõde. Näiteks Saaremaa gümnaasiumis tehtud Cambridge´i keeleeksami tase on riigieksami arvestuses päris kõrge, kuid kahte asja ei tehta.

Postimehe iga-aastases edetabelis sai Saaremaa gümnaasium 25. koha. Lati alt läbi ei joostud ning maha ka ei aetud. Pigem ikka hüpati üle, kuid arenguruumi kindlasti on.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles