MUHU UUDISSED ⟩ Kaunist kadrnalaupat!

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: secure.pmo.ee

Ikka terit. Mineva riede ja laupa köis Muhu suart ja valda uudistamas punt Põlvamoa külavanamaid. Poari kuu iest köis siit sõuke samma bussitäis Põlvamoal. Nie mudud akkasid kohe kenast mõttest kindi ja nüid tullid rüistes siia. Neh, vahtimist olli sõukstel ju üksjägu ja ollid vägagid rõemsad ja rahul oma reisu üle. Arvasid, et oleks justkut väljamoal äe köin. Ikkagid meretagune reis, neh.

Ja näedsa tõid külakosti koa. Neh, põle meitel enne viel selle sügise külma tein. Aga nõnna kut nie põlvamoalased sia tullid, nõnna tegi esimese talve koa. Lastel olli mudud kohe lõbu laiast käe. Ehkkid, neh, suusad ja kõlgud viel kuuri alla jähid, aga ikkagid aas teesed õue ja kangest tuletati miele, et nädali lõppus tuleb juba akata jõulusid uotama. Ei neh, seks aaks oo nie kadrianed kua omad kaagutamised äe kaagutan ja võib Liiva linnas kuuse tuled särama lüia küll.

Ja neh, nie lumelükkajad, nie said juba masu esimesed ristsed kätte. Kaudu suurt silda uhasid terve pühabese pääva, lumepili köis kahte lehte. Sest neh, vahet ju sisse es tule. Paljast kuaretas teist ülalt alla, terve päeva iest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles