PITSARETSEPT ⟩ Juustune salaamipitsa valmib koduköögis üks, kaks, kolm!

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
RETSEPT: Jahu, vesi, õli ja sool ning kogu moos. Peale pane, mis maitseb, ja ahjus hoia võimalikult suurel kuumusel ca k
ümmekond minutit. Kui su ahi just 500 kraadi välja ei võta, siis vajab pitsa vaid 1-minutilist küpsemist.
RETSEPT: Jahu, vesi, õli ja sool ning kogu moos. Peale pane, mis maitseb, ja ahjus hoia võimalikult suurel kuumusel ca k ümmekond minutit. Kui su ahi just 500 kraadi välja ei võta, siis vajab pitsa vaid 1-minutilist küpsemist. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Mõnus ja kuum juustune pitsa kõlab kui ideaalne puhkus Vahemere ääres. Aga ei pruugi. See võib olla ka õdus õhtupoolik oma koduköögis, sest Itaalia-pärast pitsat pole teps mitte keeruline ka ise küpsetada, ütleb Nasva tuntuim pitsameister Mart-Mark Tuisk.

Salaamipitsa tomati ja kolme juustuga – just sellise pitsa teeb Mart-Mark meile n-ö näidiseks justkui imeväel valmis. Võimalikke pitsasid, mida ahju torgata, on muidugi tohutult palju. Pitsameistri sõnul oleneb palju ka sellest, milline ahi sul kodus on.

Kui sul on koduaias puuküttega pitsaahi ja soovid saada Itaalia-pärast Napoli stiilis pitsat, mille äär on pehme ja tainas natuke nätske, siis palun väga. Samas võib otsustada ka sellise pitsa kasuks, nagu nt Saaremaakera teeb – õhukese ja krõbeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles