FOTOD Saarlased näitavad Elektrilevile Eestimaa parimaid elektriliine

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy

Saarte Hääle üleskutse saata Saare- ja Muhumaalt pilte "Eestimaa parimatest elektriliinidest" langes viljakasse pinnasesse. Ootame veel fotosid e-posti aadressile uudis@saartehaal.ee ja Saarte Hääle Facebooki.

Vätta poolsaarelt Ennu küla Lembri teelt saatis foto Ott.
Vätta poolsaarelt Ennu küla Lembri teelt saatis foto Ott. Foto: erakogu / Saarte Hääl

Lisaks piltidele on saarlased avaldanud ka oma mõtteid sel valusel teemal.

  • "Küsivad liini hooldus tasu aga selline tunne et mine hakka ise saagima."
  • "Lihtsam on teha üks suur investeering ja panne peakaitsele ümber lüliti ja osta genekas omale, kui oodata neid pidevaid voolukatkestusi ja vaadata, kuidas kapid sulavad ja küünlad põlevad."
Raivo saatis pildid Saklast, kus puud liinil juba kaks aastat: "Sai ka liinimeestele näidatud, kes korrastasid liini 50 meetrit eemal. Arvasid, et pole nende rida ja helistage riketesse."
Raivo saatis pildid Saklast, kus puud liinil juba kaks aastat: "Sai ka liinimeestele näidatud, kes korrastasid liini 50 meetrit eemal. Arvasid, et pole nende rida ja helistage riketesse." Foto: erakogu / Saarte Hääl
  • "Tuleb küsida ja veelkord küsida ja kui muidu ei saa, siis üheskoos. Valimised tulemas, vaja hagu anda igast kandist. Meedias lubasid ju hüvitust nii minister kui ka president!"
Rain edastas Saarte Häälele foto Länga külast: "Sellest olukorrast teavitasin Elektrilevi ka 2022 suvel. Nädal hiljem tuli kohale hoolduse esindaja, vaatas liini üle ja nentis, et tõesti oleks tarvis hooldada, aga mehi pole ja aega pole. Talvel 2022 puud murdusid liinile ning nädalajagu oligi elektrita. Ennetuse aseme tegeleme “eriolukorraga”.
Rain edastas Saarte Häälele foto Länga külast: "Sellest olukorrast teavitasin Elektrilevi ka 2022 suvel. Nädal hiljem tuli kohale hoolduse esindaja, vaatas liini üle ja nentis, et tõesti oleks tarvis hooldada, aga mehi pole ja aega pole. Talvel 2022 puud murdusid liinile ning nädalajagu oligi elektrita. Ennetuse aseme tegeleme “eriolukorraga”. Foto: erakogu / Saarte Hääl
  • "Ja kui hakatakse tegema projekte õhuliinide rekonstrueerimiseks, siis ärge ajage sõrgu vastu! Olen näinud piisavalt, kuidas vingutakse halvas korras liinide üle, kuid rekonstrueerimisprojektile öeldakse, et unustage ära, et minu maa peale midagi uut paigaldate."
Saarevaht Avo Piisk tegi foto esmaspäeval Vilsandi lähistel Noogimaal jalalt murdunud läbibisti mädast elektripostist. Vilsandlased olid elektritoiteta ja pidid hakkama saama generaatorite abil. Kolmapäeval tehti ajutine lahendus ja vool jälle olemas. Kahele postile pandi toed, kuid üks on ikka viltu ja tehnika kõrge veega ligi ei pääse.
Saarevaht Avo Piisk tegi foto esmaspäeval Vilsandi lähistel Noogimaal jalalt murdunud läbibisti mädast elektripostist. Vilsandlased olid elektritoiteta ja pidid hakkama saama generaatorite abil. Kolmapäeval tehti ajutine lahendus ja vool jälle olemas. Kahele postile pandi toed, kuid üks on ikka viltu ja tehnika kõrge veega ligi ei pääse. Foto: erakogu / Saarte Hääl
  • "Siin võid ju teha mida tahad. Nad ju ütlesid, et mujal Eestis on liinid veel viletsamas seisus. Niikaua kui nende üle mingit kontrolli ei ole, siis võivadki teha mida tahavad. Või üldse mitte midagi teha. See on ju riigi firma."
  • "Ja vaadake, et kogu liinialust võsa hakkurisse ei aja. Ometi peab koht olema, kust kasevitsa murda saad, kui mõni elektripäälik saart väisamas."
Margus Lindmäe saatis pildi liinist Küdema-Ohtja tee ääres. "Seda pilti olen näidanud teemat juhtivatele ametkondadele. Nemad pole seda varem juhtunud nägema, küsimuseks oli, kus see koht on. Vastus on ju lihtne - seal, kus on meie riigi parimad liinid."
Margus Lindmäe saatis pildi liinist Küdema-Ohtja tee ääres. "Seda pilti olen näidanud teemat juhtivatele ametkondadele. Nemad pole seda varem juhtunud nägema, küsimuseks oli, kus see koht on. Vastus on ju lihtne - seal, kus on meie riigi parimad liinid." Foto: erakogu / Saarte Hääl
  • "Kui ei tegutse, ega siis midagi ei muutu ka, teeme ära, kallid saarlased!"
  • "Saarlased! Tubli tegu!"
  • "Tegelikult peaks liinidest kummalegi poole olema pea 10 m lageala!"
  • "Tallinnast, kabineti laua tagant vaadates ilmselt ka on."
  • "10 on vähe, 30 vähemalt.
Tambet saatis paari aasta tagase foto Karida külast, kuhu Elektrilevi siis uue isoleeritud õhuliini pani: "Ei teagi, kas need elektripostid on osa pärandkooslusest või elutseb seal mõni punase raamatu nimestikku kuuluv loomake. Igatahes meil vedas ja olime kõigest nädala ilma elektrivarustuseta ja post siiamaani püsti, ju ta seisab teise 60 aastat veel ära."
Tambet saatis paari aasta tagase foto Karida külast, kuhu Elektrilevi siis uue isoleeritud õhuliini pani: "Ei teagi, kas need elektripostid on osa pärandkooslusest või elutseb seal mõni punase raamatu nimestikku kuuluv loomake. Igatahes meil vedas ja olime kõigest nädala ilma elektrivarustuseta ja post siiamaani püsti, ju ta seisab teise 60 aastat veel ära." Foto: erakogu / Saarte Hääl
Rein saatis fotosid Tutkult.
Rein saatis fotosid Tutkult. Foto: erakogu / Saarte Hääl
Raineri tehtud fotol on liinilune Kärlal. Sama olukord valitseb seal juba teist kuud.
Raineri tehtud fotol on liinilune Kärlal. Sama olukord valitseb seal juba teist kuud. Foto: erakogu / Saarte Hääl
Robert tegi foto liinialusest Tagamõisas Kalmu külas.
Robert tegi foto liinialusest Tagamõisas Kalmu külas. Foto: erakogu / Saarte Hääl
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles