Lasterikkad vabatahtlikud "Keegi vajab ka ostmata jäänud toitu!"

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
KÜLMKAPPI HOIULE: Vabatahtlikud Katre Sikk ja Kristi Sillart panevad toidukraami külmikusse, et see riknema ei läheks, et siis juba järgmisse poodi sõita.
KÜLMKAPPI HOIULE: Vabatahtlikud Katre Sikk ja Kristi Sillart panevad toidukraami külmikusse, et see riknema ei läheks, et siis juba järgmisse poodi sõita. Foto: Karl Jakob Toplaan

Saaremaa lasterikaste perede ühenduse vabatahtlikud päästavad kauplustest aastas kümneid tonne ostmata jäänud toitu, mis muidu lihtsalt prügikasti visataks. Toiduabi vajavate perede hulk ei paista aga kahanevat, vaid praegusel majanduslikult keerulisel ajal pigem kasvab.

Neljapäeva, 27. aprilli õhtu. Kell 17.45, mil enamiku inimeste tööpäev on just läbi saanud, sõidavad tänased toidukogujad Kristi Sillart ja Katre Sikk poeringile. Nemad, kumbki kolme lapse ema, on kaks kolmeteistkümnest Saaremaa lasterikaste perede ühenduse vabatahtlikust, kes kauplustest söögikraami kogumas käivad. Ja koguvad nad “kõlblik kuni..." märgisega kaupa – enamasti liha-, kala- ja piimatooteid, ent ka kondiitritooteid ja pakendatud köögiviljasalateid.

Kaup esimesest poest autosse tõstetud, sõidavad Katre ja Kristi lasterikaste perede ühenduse kasutuses oleva laoruumi juurde Kalevi tänaval, viivad poest saadud tooted sisse ja panevad külmikusse, et toidu kvaliteet kehvemaks ei muutuks. Seejärel suunduvad naised järgmisse poodi, et sealt kaup ära tuua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles