Turistide arv vähenes ka augustis

Copy
TURISMITÖÖTAJAD Kristina Mägi, Kati Aus ja Helina Andruškevitšus Ö-hääliku piiritähise pidulikul avamisel 2020. aasta novembris.
TURISMITÖÖTAJAD Kristina Mägi, Kati Aus ja Helina Andruškevitšus Ö-hääliku piiritähise pidulikul avamisel 2020. aasta novembris. Foto: Siim Metsmaa / Saarte Hääl

Kui juulikuu majutusstatistika järgi oli Saare maakonna külastajate arv võrreldes kahe varasema aasta sama perioodiga kahanenud, siis jätkus sama trend ka augustis.

Juulis maakonnas ööbinud turistide arv ulatus 33 962-ni, ületades küll 2020. aasta koroonasuve numbreid, kuid jäädes alla eelmise ja üle-eelmise aasta juuli näitajatele. Augustis peatus Saaremaal 27 733 turisti, mis oli samuti pisut rohkem kui 2020. aasta augustis, kuid vähem kui mullu ja tunamullu.

Visit Saaremaa turismispetsialist Kristina Mägi märkis, et maakonnas ööbinud turistide arv ei peegelda siiski üks ühele maakonna tegelikku külastajate arvu. “Kui vaadata praamiliiklust ja lennuliini täituvust, siis need on tegelikult olnud väikeses kasvus. Küll viibitakse vähem tasulises majutuses,” selgitas ta ja lisas, et viimast võib käsitleda teatud ohumärgina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles