GALERII Pöidel peeti maha esimene Saaremaa Väikekoolide Festival

Reedel, 6.septembril toimus Pöide koolis esmakordselt Saaremaa Väikekoolide Festival (SVF), mis tõi kokku sadu koolilapsi üle saare.

Idee korraldada Saaremaa Väikekoolide Festivali sai alguse 1. mail EduViki ideesprindi üritusel "A mis toimps on?", mil Pöide kooli õpilased Madis Laas, Joann Kärner koos Meele Kelderiga Orissaare gümnaasiumist ja õpetaja Artur Müüriga panid paika festivali esimesed plaanid.

Mõeldud-tehtud. Kevadisest plaanist sai kooliaasta alguseks tegelikkus.

Festivalil osales kokku üheksa väikekooli. Lisaks võõrustaja koolile osalesid sündmusel Luce, Mustjala, Laimjala, Kihelkonna, Pihtla, Kaali, Salme ja Lümanda koolid. Kokku üle 200 osaleja.

Päev oli pikk ja sündmusterohke; toimusid erinevad töötoad, sai nautida kontserti ning mõnusat suvist ilma.

Programmi kokku pannes tuli arvestada sellega, et tegevust oleks nii esimeste, kui ka üheksandate klasside õpilastele. Samuti õpetajatele. Viimased kaasati koolijuht Jaak Nõgu vedamisel töörühma, mis valmistas ette festivali lõpuosa: üheskoos teiste koolide õpetajate ja lastevanematega mõeldi läbi, milline võiks olla tänutseremoonia; tekkis ka lõpulaulu mõte, milleks sai “Kui sul tuju hea”.

Ettevalmistamise käigus suunasime tähelepanu sellele, et festivaliga seoses me oleksime võimalikult keskkonnasõbralikud - näiteks kasutasime korduvkasutatavaid joogitopse, gruppidesse jaotamine toimus käepaelte abil, mis olid tehtud tootmisjääkidest. Oluline märksõna oli ka koolipere kaasamine - ühise eesmärgi nimel tegutses kogu koolipere.

Oleme rõõmsad, et ilmataat soosis meid ning saime kogu sündmuse teha õues - nõnda saime päeva ka õuesõppe-päevana arvestada.

Töötubades sai tegeleda erinevat liiki kunstiga, liikuda ja lõdvestuda ühises ringis muru peal olevatel vaipadel, osaleda aktiivselt Kaitseliidu ning Tornimäe Vabatahtlik Päästeselts MTÜ poolt pakutud tegevustes ja orienteeruda, kasutades nii kaarti, kui ka QR koodi ülesannete lahendamisel.

Kontserdil astusid üles noortebänd “Loki” ja Carlos Liiv. Mõlemad said publiku poolt suurepärase vastuvõtu osaliseks ja paljud osalejad ei pidanud paljuks ka muusikute taktis kaasa tantsida ning laulda.

Päev oli pikk; algas juba hommikul kell 11 ja lõppes kell neli peale lõunat; kuid katsumustele vaatamata olid osalejate näod ka päeva lõppedes rõõmsad.

Leppisime koos külaliskoolidega kokku, et järgmine Saaremaa Väikekoolide Festival leiab aset 2025. aastal Kihelkonna koolis.

Täname kõiki osalejaid ja Saarte Koostöökogu MTÜd, kes oli festivali rahastaja.

Tagasi üles