Saaremaa Võrkpalliklubi andis finaalis võidu käest

Alver Kivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PÕMM: Saarlaste liider Siim Põlluäär rünnakul.
PÕMM: Saarlaste liider Siim Põlluäär rünnakul. Foto: Alver Kivi

Laupäeval Tartus mängitud Credit24 võrkpalliliiga finaalis jäi otsustavas geimis raskest seisust väljatulnud Saaremaa Võrkpalliklubil BIGBANK Tartu vastu viiendas geimis kasutamata kolm matšpalli ja võõrustajate 19 : 17 võit andis kokkuvõttes 3 : 2 eduga tiitli neile.

“Tulime raskest seisust järele, siis jäi meelekindlusest ja külmast peast puudu,” tõdes peatreener Urmas Tali. “Suur loterii on finaal olnud, aga vanajumal oli täna tartlane. Finaalis ei taha keegi kaotada ja selles mõttes on tõesti kurb.”

Poolfinaalis Pärnu VK-d 3 : 0 võitnud BIGBANK läks otsustavat geimi 6 : 2 juhtima ja Tali võttis mõtlemisaja. Põlluäärelt kolm punkti järjest ja vahe kahanes 5 : 6-le. Pulk viis oma meeskonna poolte vahetuseks 8 : 7 ette ja suurendas seejärel vahe 9 : 7-le ning võõrustajad juhtisid juba 12 : 7.

Saaremaa ei andnud alla ja Tanila viigistas 12 : 12. 13 : 13 seisult eksisid tartlased rünnakul ja Saaremaa sai matšpalli seisul 14 : 13. Seda ei realiseeritud. Jätkus punkt-punkti mäng, seisult 15 : 15 oli Saaremaal taas võimalus mäng enda kasuks pöörata 16 : 15 seisul, kuid taas said tartlased viigi. Tiitlikaitsjad pääsesid uuesti ette 17 : 16, kuid jälle lasti viigistada. Siis lõi ässa vastaste sidemängija ja esimese matšpalli sai Tartu seisul 18 : 17, mille realiseeris varem korduvalt sarnases olukorras olnud Hindrek Pulk.

Vastase serviäss otsustas

“Me saime kaks korda raskest olukorrast välja, otsustavatel momentidel oli meil kaks kontrapalli. Saime kaitses kätte, meil oli endal lüüa ja sellest on kõige rohkem kahju. Üks serviäss otsustas selle mängu saatuse,” rääkis Urmas Tali.

Saaremaa võitis esimese geimi 25 : 21 ja neljanda 25 : 19, kuid kaotas teise 22 : 25 ja kolmanda 19 : 25. “Teises ja kolmandas geimis olime ebakindlad servi vastuvõtul, rünnakul oli meestel kogu aeg kolmese bloki vastu ja finaalis on väga raske ainult nurkadega ära mängida,” tõdes Urmas Tali, kelle hinnangul oli mängutase finaalis hea. Ta lisas, et sellised mängud on närvilised ning mõnikord on olulisem punkt ja mänguilu on teisejärguline.

“Finaalis ei taha keegi kaotada ja selles mõttes on tõesti kurb.” 

Urmas Tali

“Hooaja kokkuvõttes tähendab Balti liiga tiitel seda, et oled Balti liiga meister,” ütles Urmas Tali. “Oled teine, neljas, viies või kuues, siis ei ole sa mitte keegi. Ei arva, et me kodus oleks paremad olnud. Tartu oli täna väga elementaarne näide. Esimeses geimis võttis Tartu endale liidrikohustuse ja see ilmselgelt pärssis nende tegutsemist väljakul. Tartul olid täna sellised käigud ka olemas, mida nad tavaliselt ei tee.”

Tartu resultatiivseim oli 20 punktiga Hindrek Pulk, Saaremaa resultatiivseim oli 22 punkti toonud Siim Põlluäär, Rauno Tamme lisas 15 ja Harri Palmar 12 punkti.

Poolfinaalis kindel võit

Finaalikoha kindlustas tiitlikaitsja endale reedel, kui poolfinaalis alistati RTU/Robež­sardze 3 : 1. Tartu ülikooli spordihoones mängitud kohtumises võitis Saaremaa tasavägiseks kujunenud esimese geimi 34 : 32. Teine geim võeti juba 25 : 19 ja tundus, et lätlased on murtud. Paraku said nad initsiatiivi ja võitsid selle 25 : 20. Neljandas pani tiitlikaitsja põhimeestega oma paremuse siiski maksma ja vormistas võidu 25 : 22.

Urmas Tali alustas mõnevõrra üllatusliku koosseisuga, kui saatis väljakule sidemängija Lukasz Makowski, diagonaali Sam Boehmi, nurgaründaja Karli Alliku ja tempomehe Fabian Plaki. Hiljem said oma võimaluse veel ka põhimehed Siim Põlluäär, Artis Caics, Rauno Tamme ja Mihkel Tanila.

“Tahtsin anda kõigile meestele võimaluse rosteri läbi käia, oleks kolmega saanud, olnuks väga hea, aga pidi neljaga toimetama,” rääkis Urmas Tali. “Kvaliteeti peaks mõlemal kuuikul olema niipalju, et RTU-ga hakkama saada. Kolmanda geimi alguseni oli kõik kontrolli all, aga siis lasime nad mängu tagasi.”

Saaremaa meeskonna resultatiivsemad olid Sam Boehm 15, Eddie Rivera ja Fabian Blak 11 punktiga. 

Finaalturniiri parimaks temporündajaks valiti Harri Palmar, sidemängijaks Artis Caics ja diagonaalründajaks Siim Põlluäär.

Hindrek Pulk võitis järjekordse karika

BIGBANK Tartu meeskonna rünnaku­liider Hindrek Pulk valiti turniiri kõige kasulikumaks mängijaks.

“Mäng oli suurepärane ja publikule maiuspala. Võit Saaremaa üle oli väga magus, sest oleme esimesed, kes suutsid neid võita, nüüd läheme Eesti meistrivõistlustele jälle võitma,” rääkis Hindrek Pulk.

Hindrek Pulk saab auhinna Eesti Võrkpalli Liidu presidendilt Hanno Pevkurilt.
Hindrek Pulk saab auhinna Eesti Võrkpalli Liidu presidendilt Hanno Pevkurilt. Foto: Erakogu

“Andsime viimases geimis Saaremaale võiduvõimalusi, kuid samas olime ka võitmas. 12 : 7 ees olla ja minu puhul ühese bloki vastu auti lüüa, seda juhtub ka ikka väga harva. Täna oli selline väga halb mäng minu poolt, võistkond toetas täiega, müts maha kõigi ees!”

Pronksimängus alistas Pärnu Võrkpalliklubi RTU/Robežsardze 3 : 0 ja koos võiduga sai pronksmedali ka mõni aeg tagasi Saaremaa Võrkpalliklubist lahkunud Siim Ennemuist. “Muidugi oleks tahtnud Saaremaaga finaalis mängida ja see pronksmedal on pigem lohutus,” tunnistas temporündaja.

“Tartu mängis super hästi ja millegipärast ei suuda me kaasa minna, kui vastane surub oma mängu peale. Oleks vaja ära kannatada, aga hakkavad tekkima lihtsad vead. Me jäime Tartule igas elemendis all, RTU-ga oli enam-vähem korralik mäng.”

Alver Kivi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles