Saaremaa Võrkpalliklubi jättis trooni vabaks

Alver Kivi
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PÕMM: Pärnakad on lõpetanud järjekordse eduka rünnaku.
PÕMM: Pärnakad on lõpetanud järjekordse eduka rünnaku. Foto: Irina Mägi/Saarte Hääl

Pühapäeval sai selgeks, et Saaremaa Võrkpalliklubi tänavu Eesti meeste võrkpalli meistritiitlit ei kaitse, sest kodus tunnistati poolfinaalseeria kolmandas mängus Pärnu Võrkpalliklubi 3 : 1 paremust ja seerias jäädi kindlalt 0 : 3 alla.

“Mis ma oskan öelda, ju ma siis panin siin lõpus millegagi üle, et seda vajalikku teravust selles seerias mängima hakata,” ütles peatreener Urmas Tali

“Me ei mänginud sellist mängu, milleks võimelised oleme. Eks kõik need erinevad asjad peale final fouri ja esimest kodumängu, mida me ei saanud siin mängida, andsid oma osa. Kui võib tunduda, et mis ikka, aga sellises otsustavas faasis, kus iga punkt on matšpall, loevad pisiasjad. Kui need käest ära lähevad, võid tahta, üritada ja kukerpalle teha, aga eneseusku, mis kunagi oli, enam tagasi ei saa.”

Pärnu VK peatreener Avo Keel ütles, et pärast selliseid mänge on kellelgi alati hea meel ja kellelgi kurb ning see lihtsalt on nii. 

“Seekord sai määravaks mängukindlus, sest kui räägime esimesest ja kolmandast mängust, siis tekkis ka meil libedaid momente, kui suutsime 4–5-punktilised edud maha mängida,” lausus ta.

Võrkpallimaraton otsustas

Poolfinaalseeria saatus otsustati sisuliselt neljapäeval, kui Saaremaa jäi kodus Pärnule 2 tundi ja 45 minutit kestnud mängus 2 : 3 alla ja jäi 0 : 2 kaotusseisu.

Peatreener Urmas Tali tunnistas, et tal ei tule esimese hooga ette, et oleks varem nii pikka mängu mänginud. “Tuleb mõelda, kus midagi valesti tegime,” märkis ta. “Me ei suutnud õigetel hetkedel asju enda kasuks lahendada, tiksusime Pärnuga kaasa ja ei olnud selline mäng, mida kodus tuleks teha. Eks igalt poolt jäi vajaka. Kui ise palle ära ei löö, pannakse sulle ära.”

Pärnu võitis, sest meie rünnak oli läbinähtav. Ja nad loevad meie mängu päris hästi.

- Siim Põlluäär

Kuressaare spordihoones mängitud kohtumises lõppesid geimid Pärnu kasuks 26 : 24, 22 : 25, 25 : 23, 35 : 37 ja 22 : 20. Viiendas geimis Saaremaa eduseisul 18 : 17 lõi austraallane Sam Boehm kindla serviässa, kuid kohtunikud lugesid palli auti. 

Sam Boehmi vastu väljavahetatud kapten Siim Põllu­ääre tuju oli pärast kaotust kehv. “Mängu ju oli, aga kahju,” tõdes ta, lisades, et oma mäng kuidagi ei klapi. “Pärnu võitis, sest meie rünnak oli hästi läbinähtav, kogu aeg oli kahene ees ja nad loevad meie mängu päris hästi. Midagi ei ole veel läinud, keeruline on, aga võitleme edasi.”

Saaremaa edukamad olid Eddie Rivera 27, Samuel Boehm 20 ja Mihkel Tanila 13 punktiga. 

Kehv realiseerimine võttis võimaluse

Pühapäeval kaotas Pärnu küll avageimi 22 : 25 ja võitis teise napilt 26 : 24, ent seejärel mängiti võõrustajad üsna kindlalt 25 : 21 ja 25 : 15 üle. 

“Me ei suutnud ära realiseerida, pingutasime blokis ja kaitses piisavalt palju ning tegime meeletut tööd, et palli mängu tagasi saada, aga siis ei suutnud seda realiseerida,” rääkis Urmas Tali. 

Eelmises kohtumises koguni 46 punkti toonud Pärnu diagonaalründaja Chizoba Neves Atu arvele jäi lõpuks 17 punkti. 

“Pärnul on üks mees, kes rasketel hetkedel sajast 60 palli ära lööb, ja palju oleks rohkem tahta. Meie bloki kõrgus oli tol hetkel selline, mis jäi vajaka, ja keeruline oli teda kinni saada, kuigi täna algul suutsime asja kontrolli all hoida,” tõdes Urmas Tali.

Saaremaa edukaimaks tõusis 14 punktiga Rauno Tamme, Mihkel Tanila ja Eddie Rivera lisasid mõlemad 12 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles