Saaremaa vollemehed vormistasid esiliigas aegade parima tulemuse

Alver Kivi
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Tartes rünnakul.
Karl Tartes rünnakul. Foto: Alver Kivi

Eesti meeste võrkpallimeistrivõistluste esiliiga veerandfinaalis oli Saaremaa vastaseks BMF/Rakvere, kellele kodus kaotati 2 : 3, kuid tänu võõrsil saadud 3 : 1 võidule jätkatakse poolfinaalis ehk nelja tugevama hulgas.

Kuressaare spordihoones mängitud kohtumises võitsid võõrustajad kaks esimest geimi 27 : 25 ja 25 : 23, kuid kaotasid kaks järgmist 22 : 25 ja 22 : 25. Nii pidi võitja saatuse otsustama viies geim. Külalised said kiirelt edu, kuid saarlased jõudsid 13 : 13 viigini. Viimaste punktide mängimisel olid kindlamad Rakvere mehed, kes võitsid 15 : 13.

Peatreener Asko Esna märkis, et pigem panid Rakvere mehed juurde, kui et ise oleks ära langetud. “Me mängisime tegelikult kogu kohtumise ühtlaselt ja suuri ärakukkumisi ei olnud,” leidis ta. “Kui ka jäime taha, siis suutsime alati vahe kokku mängida. Neil on palju kogemustega ja isegi meistriliigas mänginud mehi, kes oskavad rasketes olukordades õigeid otsuseid teha.”

Kuigi Saaremaa oli põhiturniiril kaotanud 0 : 3 ja 1 : 3, uskus Asko Esna oma meeskonna võimalustesse ja südi mäng ei olnud talle üllatuseks. 

“Teadsin, et oleme valmis sümpaatseks soorituseks,” lausus ta, lisades, et üks asi on mäng põhiturniiril, teine asi on siis, kui on juba midagi mängus.

Pühapäevase võiduga vormistas meeskond läbi aegade esiliiga parima saavutuse, sest hooajal 2009–2010 lõpetasid saarlased viienda kohaga.

Rakveres mängitud kohtumises kaotas Saaremaa esimese geimi 20 : 25, kuid võitis kolm järgmist 26 : 24, 26 : 24 ja 25 :20.  

“Me mängisime laupäevaga võrreldes veel paremini,” rääkis treener Esna. “Saime esimese temporünnaku korralikult käima ja sealt tuli ka rohkem punkte. Mängisime võistkondlikult ja kindlalt selle hooaja parima mängu. Kõigil oli eilsest kohtumisest keha haige, aga sellele vaatamata oli plaan täiega panna.”

Poolfinaalis kohtutakse laupäeval ja pühapäeval TLÜ-ga, kes ei kaotanud põhiturniiril ühtegi mängu ning saarlased alistati 3 : 1 ja 3 : 0. 

Sidemängija Mart Tiitsaar ütles, et Rakvere oli ainus, kes neile kuidagigi vastu sai. “Kui mängime sama võistkondlikult ja sama tahtega, siis on kõik võimalik,” oli sidemängija enesekindel.

Asko Esna hinnangul annab siiski veel siit ja sealt juurde panna. “Peame haavu lakkuma, aga kaotada ei ole midagi ja läheme võitlema,” märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles