Kuressaare liiklusohutus vajab auditit

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pxhere.com

Saaremaa vallavalitsus on põhimõtteliselt nõus eraldama raha Kuressaare linna liiklusohutuse auditi koostamiseks, kuid enne tuleb selle lähteülesanne põhjalikult läbi mõelda. 

“Meil on tehtud piisaval hulgal erinevaid uuringuid ja auditeid erinevatel teemadel, mille lõpptulemus on selline, et need on maandunud sahtli põhja ja kasu pole neist suurt midagi,” tõdes valla haldus- ja majandusosakonna juhataja Mikk Tuisk. “Ei tahaks kulutada järjekordset 20 000 + eurot ja saada hulga ilusat, ent sisutühja või realiseerimatut juttu.” 

Tuisu sõnul ei ole lõplikku otsust veel tehtud, kuna kalli auditi koostamisel on nii pooldajaid kui ka skeptikuid ja seda nii valitsuse kui ka volikogu komisjonide tasandil.

“Peame teadma, mida me sealt lõpuks küsime ja mis kujul me sealt vastused saame. Selle raha eest saaks ju kilomeetri tolmavat teed mustkatte alla või midagi muud käega katsutavat ära teha,” nentis ta.

Kuressaare linna liikluskorraldus on olnud pidev valuküsimus. Viimases liikluskomisjonis otsustati nii  mõnigi teema lisada just plaanitavasse auditisse. Näiteks koolide juures tekkivad hommikused liiklusprobleemid, Uue ja Sepa tänava muutmine ühesuunalisteks, aedlinnades soovivad elanikud kiirusepiirangu viimist 30 km/h peale.  Pidevalt on probleeme ka parkimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles