Kuressaare Ametikooli kokaõpilane võitis „Noorel meistril“ hõbemedali

Saarte Hääl
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Markus Treirat noorte meistri tiitli jahil.
Markus Treirat noorte meistri tiitli jahil. Foto: SA Innove

Kuressaare Ametikooli kokaõpilane Markus Treirat võitis laupäeva õhtul ETV2 eetris näidatud võistlussaates „Noor meister“ hõbemedali.

„Kuumutasin sekund liiga kaua hollandi kastme munasegu ja see jäi tükki,“ rääkis Markus pärast võistlust. „Just siis tuldi mind filmima. Rohkem mune mul toidukorvis polnud ja pidin selle taldrikule panema. Sel hetkel mõtlesin, et minu jaoks on võistlus läbi. Olin kõige kõrgema koha peale väljas. Otsustasin kogu fookuse magustoidule panna ja sellest oli kasu. Õppisin, et peab end sellistes olukordades kokku võtma ja lõpuni suruma.“

Saate salvestusele märtsi algul eelnes päev varem poolfinaal, millest finaali, kus salvestati ka telesaade, pääses kaheksa paremat.

„Võistlus oli suhteliselt pingeline. Oli palju kohustuslikke komponente, mida tuli taldrikule panna. Tööplaan pidi väga hästi tehtud olema, et ajagraafikus püsida,“ rääkis Treirat. „Päev läks hästi pikaks, tele jaoks tuli mõned osad uuesti filmida. Mitu korda lavastati võistluse algust, et oleks huvitavam vaadata. Kui kedagi intervjueeriti, pidid teised vait olema. Otseselt see ei häirinud, keskendusin oma tööle.“

Treiratit juhendanud õpetaja Halliki Väli rääkis, et Markus on oma erialast väga huvitatud ja näeb selles ka oma tulevikku. „Ise tahtis võistelda ja leidis harjutamiseks alati aega. Neljani oli ta koolis ja pärast seda hakkasime harjutama. Ta peab kokkulepetest kinni ja on usaldusväärne. Samuti hea suhtleja: tegi nalja ja paistis võistlusel ka välja. Ta on õpilane, keda on tore õpetada. Silma ja kätt on talle kokatööks antud.“

Kaks nädalat pärast saate salvestust osales Treirat 2. ja 3. kursuse õppijate kokavõistlusel Kokakunst Kuressaares, kus ta saavutas esikoha. „See oli mu neljas ja viimane võistlus ametikoolis. Iga korraga läks tulemus paremaks. Iga korraga õpid: ennast tundma, tööplaani tegema. Kogemuste pärast tahangi võistelda. Olen võistlejahingega ja ühelgi korral alla poodiumi plaane pole teinud,“ ütles ta. „Võit ei tulnud ainult mulle. Halliki oli minuga pikad päevad köögis ja Kuursaali peakokk Toomas Leedu oli alati toeks ja nõuks.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles