EAS toetas plekitoodete valmistajat 19 000 euroga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MIHKEL KANGUR: Programmi käigus luuakse koostöös inseneridega kaks uut tööriista, mis peaksid oluliselt kasvatama tahmatoppide valmistamise kiirust. 
TAMBET ALLIK
MIHKEL KANGUR: Programmi käigus luuakse koostöös inseneridega kaks uut tööriista, mis peaksid oluliselt kasvatama tahmatoppide valmistamise kiirust. TAMBET ALLIK Foto: Saarte Hääl

Plekist tooteid valmistav ja müüv Põlmer OÜ sai Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt (EAS) veidi üle 19 000 euro arendustoetust.

Firma juhataja Mihkel Kangur nentis, et ettevõte areneb kiiresti ning nad on jõudnud punkti, kus tootmisvõimsus on viidud maksimumini.

Kangur selgitas, et sisenemaks Soome turule, tuleb neil garanteerida tarnekiirus, ent praegu nad seda ei suuda, kuna pole võimalik piisavalt tooteid valmistada.

Ta tõdes, et Soome poolt on huvi olemas, aga tarnekindluseta ei tasu firmal suurte ehitusmaterjalide müügikettide usaldust proovile panna. “Lepingud on karmid ja trahvid kerged tulema,” tähendas ta.

Selleks, et probleemile lahendust leida, pöördus Põlmer EAS-i poole ning peagi leiti vajalik toetusprogramm. “Programmi käigus luuakse koostöös inseneridega kaks uut rakist (tööriista), mis peaksid oluliselt kasvatama tahma-toppide valmistamise kiirust,” selgitas Mihkel Kangur.

Projekti maksumus on 27 400 eurot, millest EAS katab 19 180 eurot. “Hea uudis on veel see, et niipea, kui projekt sisestati EAS-i keskkonda, sain kõne kliendihaldurilt, kes kiitis väga projekti sobivust toetusprogrammi,” rääkis ettevõtte juhataja.

Taotlus rahuldati tema sõnul juba 24 tunni jooksul. “Neil oli väga hea meel, et tegeletakse jõudsalt arenguga välisturule.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles