Heidi Lees – keemiarelvi ja lõhkeaineid tundev doktor

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NOOR DOKTOR: Heidi Lees ei osanud gümnaasiumi lõpetades arvatagi, et 10 aasta pärast on tal käes doktorikraad ning ta teeb muuhulgas laboris teadust.
Rene Suurkaev
NOOR DOKTOR: Heidi Lees ei osanud gümnaasiumi lõpetades arvatagi, et 10 aasta pärast on tal käes doktorikraad ning ta teeb muuhulgas laboris teadust. Rene Suurkaev Foto: IMG_7712

28-aastaselt doktorikraadi kaitsmine on pigem erand kui reegel, tunnistab analüütilise keemiaga tegelev Heidi Lees. Ometi sai tema sellega edukalt hakkama.

“Keemiarelvad ja lõhkeained ei ole üldse mitte naiselik teema,” väljendan Heidi Leesile arvamust, mis käib risti vastu tänapäeval normiks kujunenud soolise võrdõiguslikkuse reeglitele. “Ei ole tõesti,” tunnistab ta naerdes.

Ometi küsib ajakirjandus temalt näiteks teadmisi ja arvamusi kurikuulsa närvimürgi Novitšok kohta. Lõhkeainete ja keemiarelvade alast doktoritööd kaitsnud ning selles vallas end kodus tundev Heidi ütleb õlgu võdistades, et tegelikult on see ikka väga karm ja kole maailm. “Mind paneb tegelikult imestama, et see ikka aktuaalne on,” sõnab ta. Igasugused keemiarelvad on ju keelustatud, kuid ikka ja jälle imbub kuskilt midagi välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles