AJA LUGU: Elektroonikatööstuse tormiline algus Saaremaal

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
TAEVAS VEEL TUMEDAID PILVI EI PAISTA: President Lennart Meri Saaremaa visiidil 1995. aasta augustis näidati hoogsalt kasvavat tehast kui tublit ettevõtlusgaselli. Vasakult maavanem Jüri Saar, president Meri, Jaan Tiidus ja Heino Tiidus.
TAEVAS VEEL TUMEDAID PILVI EI PAISTA: President Lennart Meri Saaremaa visiidil 1995. aasta augustis näidati hoogsalt kasvavat tehast kui tublit ettevõtlusgaselli. Vasakult maavanem Jüri Saar, president Meri, Jaan Tiidus ja Heino Tiidus. Foto: Erakogu

Tutvus Taimaal lükkas Saaremaal käima uue tööstusharu, mis annab täna terves reas ettevõtetes teenistust sadadele inimestele.

Mis seos on kolmapäeval Austraalias manalateele läinud töösturil Sir Arvi Hillar Parbol Saaremaa elektroonikatööstusega? Ei, raha ta siia paigutanud ei ole, küll aga andis oma hõimlasele Heldur Allesele lahkesti nõu selles vallas õnne katsuda.

Down Under´i rahajõmmi innustust vastselt taasiseseisvunud Eestis on raske üle hinnata. See oli aeg, mil ettevõtlikud inimesed ahmisid endasse kapitalismi kui hapnikku, mida neist aastakümneid oli eemal hoitud. Siis ei adunud keegi, et värske õhk võib liigsetes kogustes ka liiga teha, vaat et tappagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles