Mäebe rahval lootust bussipeatusele

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Valla majandus- ja haldusosakonna juhataja Mikk Tuisk
Valla majandus- ja haldusosakonna juhataja Mikk Tuisk Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Saaremaa vald pakkus maanteeameti otsusele, et Mäebe külaelanikud saavad bussipeatuse juhul, kui teele ehitatakse vastav tasku ja tehakse nähtavuse tagamiseks raiet, välja alternatiivi.  Külaelanikud tahtsid nõudepeatust, kus buss peatuks vajadusel ehk korra päevas. Sellise peatuse maksumus olnuks 10 000 eurot, vallal selleks raha aga pole.

Torgu osavallakogu esmaspäeval toimunud koosolekul ütles vallavanem Madis Kallas, et Mäebe saab oma bussipeatuse. Selleks on maanteeametile välja pakutud alternatiiv.

Valla majandus- ja haldusosakonna juhataja Mikk Tuisu sõnul täpsustati asukohti ja esitati uus taotlus. Uus peatuskoht tuleks varem pakutust 100 meetri võrra kaugemale, kus tingimused peatuse rajamiseks oleks paremad.

Kui maanteeamet annab positiivse vastuse, saaks oluliselt odavama peatuse rajada jooksvalt teedehoolduse arvelt. Tuisk ütles, et kohta käidi vaatamas ka koos maanteeameti kohaliku esindajaga, kes oli valla plaaniga rahule jäänud.

Mikk Tuisk tõdes, et valla viga oli kohalike pakutud asukoha kohene edastamine maanteeametile selle asemel, et see eelnevalt üle vaadata ja vajadusel mõistlikum peatuskoht otsida.

“Edaspidi oleme ehk targemad,” sõnas Tuisk. Tööde lõplik maksumus selgub pärast kooskõlastuse saamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles