Laps kukkus lasteaia õuel kõripidi ogade otsa

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Ristiku lasteaed.
Ristiku lasteaed. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Läinud kuul juhtus Kuressaares Ristiku lasteaia õuel õõvastav intsident. Koolieelik hakkas mänguhoos ronima üle aia, libises ja kukkus aia peale. Sellest olid väljas aga ogad, mis rebisid lapse kõri katki.

“Selline kahetsusväärne asi tõepoolest juhtus,” tunnistas lasteaia direktor Monika Talistu, kinnitades, et laps on tänaseks paranenud. 

Direktor tõdes, et nad on koostöös vanematega asja arutanud ja otsivad ühes Saaremaa vallavalitsusega uusi lahendusi piirdeaia turvalisemaks muutmiseks. Ühes aia osas on juba ka parandused tehtud, kinnitas Talistu.

Direktor lisas, et lasteaial on oma riskianalüüs, mida vaadatakse pidevalt üle ning millega nad on püüdnud vältida erinevate ohuolukordade tekkimist. “Lasteaia juhina ei soovi ma kunagi, et õnnetused juhtuksid,” ütles Monika Talistu.

Praeguse seisuga on tema sõnul valla poolt juba ka planeeritud kogu piirdeaia ulatuses lisatööd, et muuta lasteaia aed turvalisemaks.

Saaremaa abivallavanema Helle Kahmi hinnangul tunduvad lasteasutuste ohutusnõuded olevat viidud tänaseks maksimumtasemele. 

“Vaatamata sellele on just lapsed need, kes  kitsaskohad üles leiavad,” möönis ta. “Õnnetus võib juhtuda ühel lapsel miljonist, ometi on see alati ehmatav ja kurbust tekitav.”

Seekord oli Kahmi sõnul tegemist ikkagi õnnelikult lõppenud õnnetusega. “Kuid lapse valu ja vanemate ning vanavanemate kohkumist see olematuks ei tee,” tunnistas ta. “Saame vaid sellest õppida, riskiplaanid ja ohutusnõuded üle vaadata, et edaspidi taolisi juhtumeid vältida.”

Copy
Tagasi üles