Maakonda kolis rohkem elanikke kui lahkus

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Beebi. Pilt on illustreeriv.
Beebi. Pilt on illustreeriv. Foto: unsplash.com / Scanpix

Tänavusel esimesel poolaastal asus Saare maakonda elama 71 inimest rohkem kui mullu samal ajal.

Tänavu esimesel poolaastal sündis Saare maakonda sama palju lapsi kui mullu – 179, suri aga kaheksa inimest vähem. Surmasid oli mullu aasta esimese kuue kuu jooksul 244, sel aastal aga 236.

Loomuliku iibe miinus on seega pisut kahanenud – kui möödunud aastal oli see esimese kuue kuu peale –65, siis tänavu –57.

Abielude arv on pisut kasvanud – kui mullu sõlmiti esimesel poolaastal 44 abielu, siis tänavu 48. Lahutusi oli möödunud aastal samal ajaperioodil 17, tänavu 18. Abielude ja lahutuste arv sisaldab ka notarite registreeritud kuut abielu ja kuut lahutust.

Mõnevõrra suurenes sisseränne – kui mullu asus aasta esimese kuue kuu jooksul Saare maakonda elama 377 inimest, siis sel aastal 448. Välja rändas mullu I poolaastal 297 inimest, tänavu 308. Kui mullu oli rändesaldo seega 80, siis tänavu 140.

“Nagu nendest arvudest näha, on vaid üks oluline erinevus eelmise aastaga võrreldes – sisseränne, mis on mullu esimese poolaastaga võrreldes kasvanud 71 inimese võrra,” ütles Saaremaa vallavalitsuse rahvastikutoimingute peaspetsialist Avo Levisto.

Tagasi üles