Jahindusnõukogus jäi lahtiseks põdra küttimismaht

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: unsplash.com

Teisipäeval koos olnud saarte jahindusnõukogu leppis kokku metskitse, punahirve ja metssea minimaalsed küttimismahud, kuid jäi eri seisukohtadele põdra laskmise osas.

Jahindusnõukogu esimees Olev Etverk ütles Saarte Häälele, et punahirve küttimismahuks on eeloleval jahihooajal 1700 looma ehk sama palju kui möödunud hooajal. Metskitse laskekohustus on 2300 isendit. Etverk lisas, et mõlema liigi puhul langesid keskkonnaagentuuri soovitus ja jahimeeste ettepanek kokku. "Jahiseltsid lähtusid keskkonnagentuuri ettepanekust ja jagasid küttimismahu jahiseltside kaupa ära, küttimiskohustus on neil praeguseks juba teada," selgitas ta.

Kokkulepet ei saavutatud seekord põdra küttimismahus, kuna maaomanike esindaja nõudis männinoorendike kahjustustele viidates 360 looma küttimist keskkonnaagentuuri pakutud 340 ja jahimeeste 341 isendi asemel. "Võtsime kaks nädalat mõtlemisaega ja tuleme augustis uuesti selle juurde tagasi," märkis Etverk.

Metssigade osas otsustati, et jahiseltsidel on kohustus hoida sigade arvukus alla ühe isendi tuhande hektari jahimaa kohta. Keskkonnaagentuuri küttimissoovitus on 500 isendit, jahimeeste ettepanekul kohustust praegu seltside kaupa ära ei jagatud ning ilmselt teeb seda keskkonnaamet augustis oma käskkirjaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles