Reisijad jäid Soelale lõksu

Karoliina Tammel
Copy
Parvlaev Soela
Parvlaev Soela Foto: Irina Mägi/Saarte Hääle arhiiv

Pühapäeval oli Leisi piirkonnas elektrikatkestus, mis jättis vooluta üle 290 kliendi, nende hulgas ka Triigi sadama. 

Elektrilevi kommunikatsioonijuhi Peeter Liigi sõnul algas seadmerike Triigi alajaamas pühapäeval kell 17.15. "Kell 19.42 õnnestus enamusele klientidest võrgu ümberjuhtimisega vool taastada, kuid Triigi sadam jäi endiselt elektrita. Seal taastati vool lõplikult kella 23.20ks." 

Triigi sadama direktori Mati Põllu sõnul ei saanud inimesed parvlaevalt Soela maha, sest laeva ramp ei avanenud. "Reisijad olid laeval kinni umbes kahe tunni ringis. Midagi hullu polnud, aga inimesed olid lihtsalt närvilised, mis sel juhul on ka õigustatud," rääkis Mati Põld. Ta lisas, et kogu laevaatribuutika on elektroonika peale viidud ja ilma elektrita ei saa sellises olukorras autosid maha laadida. 

Saarte Liinide juhatuse esimees Villu Vatsfeld selgitas, et laev peaks andma rambile elektrit ning ramp siis avanema. "Aga kuna katkestus oli nii suur, siis see mõjutas ka sadama elektriseadmeid ning rampi avada polnud võimalik. Pärast katkestuse likvideerimist oli sadamaseadmetega siiski kõik korras," rääkis Vatsfeld Saarte Häälele. 

Mati Põllu sõnul kutsuti kohale ka päästeteenistus, kelle generaatorid aga laeva suurte elektrimootorite jaoks liiga nõrgaks jäid. "Sellist asja on meil varem ka olnud ja kindlasti tuleb seda ka teistes sadamates ette. Õnneks elektrikud täitsa meeldivalt vahetasid peakaitsmed ära ja inimesed said ikkagi laevalt tulema," nentis Põld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles