Lapsevanem soovib Smuuli tänavale künniseid (1)

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
LIIGNE KIIRUS: Rainer Paenurk on veendunud, et kiirust piirav märk Ristiku lasteaia juures autojuhti ei talitse. Vajalikud on kiirust reaalselt vähendavad meetmed.
LIIGNE KIIRUS: Rainer Paenurk on veendunud, et kiirust piirav märk Ristiku lasteaia juures autojuhti ei talitse. Vajalikud on kiirust reaalselt vähendavad meetmed. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Ristiku lasteaias käiva lapse isa Rainer Paenurga hinnangul valitseb Smuuli tänaval seal lubatud sõidukiiruse tõttu iga päev reaalne õnnetusoht.

"Tänase liikluskoormuse tõttu oleks hädavajalik paigaldada lasteaiaesist läbivale Smuuli tänava lõigule liikluskiirust ohjeldavad künnised," kirjutab lapsevanem Rainer Paenurk oma pöördumises Saaremaa vallavalitsusele. Tema sõnul oleksid künnised vajalikud Tooma poe poolt tulles vahetult enne Kingu tänavat ja Tallinna tänava poolt tulles vahetult pärast Traktori tänavat. "Iga päev valitseb seal reaalne oht õnnetuse toimumiseks," kinnitab ta.

Saarte Häälele selgitas Paenurk, et tema arvamus põhineb nii tema oma kui ma mitme teise lapsevanema kogemusel.

Paenurga hinnangul on Ristiku lasteaia esine ülekäik vaat et kõige ohtlikum Kuressaares, kuna sealsel suurel tänaval liigub palju lasteaia- ja koolilapsi. Lisaks tõi ta välja, et liikluse muudab ohtlikuks Tallinna tänava poole sõitjaid pimestav hommikupäike. "Autojuhil ei ole ootamatusteks just ülemäära reageerimisaega," selgitas Paenurk.

Ristiku lasteaia juures tänavale ehitatud pikk parkimistasku ei ole tema sõnul lahendus. "See ei vähenda sõidukite kiirust ja teepoolsest küljest väljudes on ikkagi vahe tänaval sõitvate autodega väike," rääkis Paenurk. Lapsed on tema sõnul tihtilugu ettearvamatud. Näiteks tahavad nad teatud eas hirmsasti ise hakkama saada ja siis ei anna endale aru, et näiteks sõidutee on väravast väljudes ohtlikult lähedal. Samuti toob osa lapsevanemaid lasteaeda korraga mitu last, mistõttu peaks ümbrus olema eriti ohutu.

Paenurk on enda sõnul rääkinud nii lasteaia juhtkonna, lapsevanemate kui ka vallaesindajaga. Kõik on tema mõttega päri olnud. Lapsevanematel on Paenurga sõnul pea igaühel rääkida mõni seik, mis kõnealusel teelõigul juhtunud.

Nii vallavalitsuse haldus- ja majandusosakonna juht Mikk Tuisk kui ka politsei patrullteenistuse juht Matis Sikk ütlesid, et probleem on vaatluse alla võetud. Politsei teeb oma tähelepanekud ja vald omad ning teema tuleb arutusele kuu teises pooles toimuval liikluskomisjoni istungil. Mikk Tuisk lisas, et kuna tegu on väga olulise tänavaga Kuressaare linnas, tuleb künniste võimalikku paigaldamist väga kaalutletult arutada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles