Kaie Rõõm-Laanet suundus Saaremaa Lihatööstuse juhatusse

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Kaie Rõõm-Laanet.
Kaie Rõõm-Laanet. Foto: Saarte Hääl

Sellest kuust alustas Saaremaa Lihatööstuse juhatuses tööd Kaie Rõõm-Laanet. Juhatuses jätkab ka Kristjan Leedo.

Naisjuhti ei ole lihatööstusel kunagi varem olnud. Ehkki valdkond on Rõõm-Laaneti jaoks uus ja võib ta enda sõnul tulla mõningase üllatusena, on tal juhtimiskogemust juba 1996. aastast, mil ta alustas tööd Euromaja tegevdirektorina. Varem on Kaie Rõõm-Laanet töötanud ka reisibüroo WRIS nõukogu esimehena, Kadi raadio tegevdirektorina ja Oma Saare vastutava väljaandjana.

Kaie Rõõm-Laaneti sõnul tuleb värske pilk ja uus energia iga organisatsiooni arengule ainult kasuks. "Teemad, milles saan eelkõige kaasa rääkida, on turundus ja müük, sest nendega olen ma erinevates valdkondades aastakümneid tegelenud," tõdes Rõõm-Laanet. Saaremaa Lihatööstuse toodangu andunud tarbijana on tal enda sõnul kindlasti ka soovitusi tootearenduse poolelt.

Majandusaasta aruande kohaselt kujunes 219 töötajaga tööstuse 2018. aasta müügikäibeks 18,3 miljonit eurot. Tööstuse kogutoodang oli mullu 4679 tonni, sh keedu- ja suitsutooted, jahutatud liha, lihavalmistused jmt. Tootevalikus on ühtekokku 150 toodet. Lihatööstuse varade hulka kuuluvad tapamaja, külmladu, lihalõikuse- ja vorstitsehh ning valmistoodanguladu.

Sea- ja veiseliha toodete ning jahutatud liha käibelt on Saaremaa Lihatööstus Eesti turul stabiilselt 4.–5. kohal Rakvere Lihakombinaadi, Atria Eesti ja Maag Grupi järel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles