LUGEJA KÜSIB: Kuidas saada puudega lapsele hädavajalik lift?

Saarte Hääl
Copy
Lift.
Lift. Foto: Caro / Hoffmann / Caro / Hoffmann/Scanpix

Elan kortermajas ja kasvatan puudega last, keda pean trepist süles üles-alla tassima. Kuna olen oma seljale sellega liiga teinud, käin taastusravis. Meie majja lifti paigaldamiseks on vaja korteriühistu nõusolekut, seda mul aga ei ole. Olen korduvalt pöördunud abi saamiseks vallavalitsuse sotsiaalosakonda, paraku pole ma sealt abi saanud. Mida ma pean sellises olukorras tegema ja kelle poole pöörduma, et see meie perele nii hädavajalik lift saada?

Monika Sarapuu, Saaremaa vallavalitsuse lastekaitseteenistuse juhataja:

Saaremaa vallavalitsus on valmis osalema maja üldkoosolekul ja omalt poolt selgitama liftiga seotud asjaolusid. Kehtiva korteriühistu põhikirja alusel peab koosoleku kokku kutsuma korteriühistu liige, kes soovib kaasomandis olevas majas muudatusi teha. Seda õigust vallavalitsusel ei ole.

Kui palju liikmeid koosolekule kokku tuleb ja milline on otsustusprotsess, selgub, kui kuupäev on paika pandud. Üldkoosoleku läbiviimise protsess kajastub põhikirjas.

Kui koosoleku kokkukutsuja ei ole üldkoosoleku otsusega nõus, on tal õigus pöörduda asja edasiseks arutamiseks kohtu poole.

Vallavalitsus saab toetada abivahendi soetamist lapsele. Muud vajalikud toimingud, mis puudutavad korteriomanike kaasomandis oleva vara üle otsustamist, jäävad seaduse raames õigustatud isikutele läbi viia ja otsustada, sellesse vald sekkuda ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles